NBA

Kriza je prošlost, Boston se vratio na pobedničke staze: Pelikansi strahuju za mesto u plej-ofu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 00:51
Radovanje košarkaša Bostona posle pobede nad Nju Orleansom AP Photo/Gerald Herbert
Radovanje košarkaša Bostona posle pobede nad Nju Orleansom

Posle dva uzastopna poraza, košarkaši Bostona, lideri Istoka i jedni od favorita za šampionski prsten, vratili su se na pobednički kolosek. Savladali su Nju Orleans u gostima 104:92, a do 58. pobede u sezoni došli su zahvaljujući sjajnoj roli početkom drugog poluvremena i odličnim procentima šuta za tri poena (40 odsto).

U susretu punog preokreta, gde su obe ekipe u jednom trenutku imale dvocifrenu prednosti, ključnu razliku, Tejtum i družina, napravili su krajem druge i početkom treće četvrtine, kada su režirali 20:7 seriju.

U nastavku susreta Pelikansi su imali periode dobre igre. Naročito sredinom odlučujuće deonice kada je proradio pik-en-rol Mekaluma i Zajona, ali nisu imali snage za preokret. Dobrim procentima šuta za tri poena, Boston je održavao razliku koja je u jednom trenutku išla i do "plus 22", pa je uprkos dobroj roli domaćina, lider Istoka još jednom potvrdio da je ove sezone stvoren za velika dela.
 

 

 

Džejson Tejtum predvodio je listu strelaca pobedničkog tima sa 23 poena, Kristaps Porzingis dodao je 19, dok su dvocifreni bili još Džejlen Braun (17p), Derik Vajt (15p) i Džru Holidej (13p). Sa druge strane, u odsustvu Brendona Ingrama, najefikasniji su bili Zajon Vilijamson i Si-Džej Mekalum sa 25 i 24 poena.

Ovim trijumfom Boston se zacementirao na liderskoj poziciji Istoka, gde ima čak 12 pobeda više od drugoplasiranog Milvokija, dok je Nju Orleans ostao na petoj poziciji Zapadne konferencije sa učinkom 45-29.

Podsetimo, Nju Orleans ima dobre šanse da ostane u konkurenciji za plej-of, ali će prethodno morati da izađe na kraj sa Lejkersima, Finiksom, Sakramentom, Golden stejtom i ostalim ekipama koji se grčevito bore za mesto u završnici takmičenja. 

Time se i pitanje samo nameće, da li Pelikansi trebaju da strahuju za mesto u plej-ofu? Pre svega zbog teškog rasporeda do kraja regularnog toka prvenstva i činjenice da im Dalas i Sakramento "dišu za vratom", a i podatka koji govori da je Ingram i dalje van stroja zbog povrede kolena i pitanje je u kakvom će se stanju vratiti kada krenu odlučujuće borbe.
 

NBA liga

Nju Orleans - Boston 92:104
Orlando - Memfis u toku
Atlanta - Milvoki u toku
Denver - Klivlend 21:30 (Arena 1 Premium)

 

 

Standings provided by Sofascore