UEFA Liga šampiona

Tomas Tuhel: Želimo da budemo konkurentni i želimo plasman u finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 18:40
Trener Bajern Mihena, Tomas Tuhel Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Trener Bajern Mihena, Tomas Tuhel

Trener fudbalera BajernaTomas Tuhel izjavio je danas da je cilj minhenskog kluba plasman u finale Lige šampiona i da njegova ekipa želi da bude konkurentna, prenose nemački mediji.

Fudbaleri Bajerna dočekaće sutra od 21 čas (TV Arena 1 Premium) u Minhenu ekipu Reala u prvoj utakmici polufinala LŠ.

"Želimo da se plasiramo u finale LŠ. Napravili smo jedan korak protiv Arsenala, a sada je vreme da napravimo sledeći protiv Reala. Želimo da budemo konkurentni u polufinalu LŠ i da se potom nađemo na Vembliju. To neće da nam pomogne da vratimo bodove iz drugih takmičenja, ali planiramo da igramo u finalu LŠ", rekao je Tuhel na konferenciji za medije u Minhenu.

On je dodao da očekuje veliku podršku navijača na sutrašnjem meču.

"Potrebna nam je vrhunska atmosfera. Ni u revanšu neće da bude drugačije. Želimo da navijači budu deo igre i da nas nose, pogotovo u teškim trenucima. Moramo da stvorimo ambijent, koji će da nam pomogne da pobedimo", naveo je trener Bajerna.

 

 

Tuhel je potom pohvalio trenera Reala Karla Anćelotija.

"Anćeloti je legenda, neverovatno je ono što je Karlo dao fudbalu. On je skroman i pun poštovanja... Ovo je vrlo vredno polufinale. Ne znam da li je najveće na svetu, možda se ljudi u Mančesteru i Liverpulu neće složiti sa tim. Međutim, to je veliki meč i mi smo vrlo uzbuđeni što ćemo sa Realom da igramo polufinale LŠ", istakao je Tuhel.

Revanš duel polufinala LŠ između Reala i Bajerna biće odigran osmog maja u Madridu. U drugom polufinalu LŠ se sastaju Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund.