NBA

Samopouzdanje Tejtuma na visokom nivou: Skromno, ja sam jedan od najboljih igrača na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 16:43
Samopouzdanje Tejtuma na visokom nivou: Skromno, ja sam jedan od najboljih igrača na svetu Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Košarkaši Bostona pobedili su Filadelfiju u gostima (95:86) i izjednačili rezultat u seriji na 3:3, pa će se jedan od finalista Istočne konferencije tražiti u dvorani Seltiksa 15. maja.

Boston je od početka do kraja vodio glavnu reč na terenu, a ključnu prevagu napravio u poslednjoj četvrtini na krilima Džejsona Tejtuma, koji je sa nekoliko vezanih trojki u finišu odlučio pobednika.

"Bila je ovo samo teška noć. Propustio sam nekoliko polaganja, otvorenih šuteva, sličnih stvari. Tako da je bilo samo frustrirajuće dok se nije okrenulo. Ja sam, skromno rečeno, jedan od najboljih igrača na svetu", rekao je Tejtum i dodao: 

"Zaista verujem u to. Lako je to reći sebi kada imaš 35 ili 40 poena. Ali mislim da pokazuje karakter kada možeš da kažeš sebi to kada si pogodio samo jedan put, kada znaš da stvari ne idu kako treba. Morate biti ista osoba, imati isti moral, isti karakter", podvukao je košarkaš Bostona.

 

 

Džejson Tejtum mučio se da pronađe svoj ritam na utakmici protiv Filadelfije. Nije blistao na šutu za dva poena (1/10). Brojke za tri takođe nisu bile zadovoljavajućem nivu (4/11), ali bez obzira na to, u finišu je proradio kada je trebalo, a sa tri vezane trojke na dva minuta do kraja, obezbedio je svom timu još jednu šansu za plasman u finale konferencije.

Podsetimo, ove sezone Tejtum je uvršten u idealni tim NBA lige, a zbog laskavog priznanja, dobiće znatno više prostora u pregovorima sa klubom oko novog ugovora.