NBA

Boston odvaja 600 miliona dolara: Tejtum i Braun stekli uslov za "supermaks" ugovore

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 16:48
Boston odvaja 600 miliona dolara: Tejtum i Braun stekli uslov za "supermaks" ugovore Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Najbolji košarkaši Bostona Džejlen Braun i Džejson Tejtum stekli su mogućnost da potpišu "supermaks" ugovore sa Seltiksima nakon odličnih partija ove sezone, koje su ih uvrstile u najbolje petorke lige.

Slavna franšiza iz Bostona ima dva dvojicu igrača u prva dva idealna tima lige. Tejtum je uvršten u prvu petorku, a njegov kolega u drugu, pa su na taj način stekli uslov da potpišu dugoročne i bogatije ugovore. Braun idućeg leta može da potpiše petogodišnji ugovor vredan 295 miliona dolara, a poređenja radi, da nije izabran u "All-NBA team", najviše bi inkasirao 190 miliona i to pod ugovorom u trajanju od četiri sezone.

Sa druge strane, Tejtum, koji iza sebe ima još jednu MVP sezonu sa prosekom od 30 poena, devet skokova i pet asistencija, stekao je uslov da zaradi još veću platu, a suma koja se pominje u američkim medijama je 318 miliona dolara.  Po ugovoru koji sada ima, zarađuje nešto više od 32 miliona dolara po sezoni, dok su primanja Brauna nešto manja - 28 miliona.
 

 

Džejlen Braun prosečno beleži 26 poena, uz sedam skokova ove sezone. Džejson Tejtum je treći put u karijeri uvršten u najbolje timove NBA lige. Siksersi su na rubu eliminacije, pošto sa 3:2 u seriji gube od Filadelfije u polufinalu Istočne konferencije.

Šesti meč na programu je večeras u 01:30 iza ponoći, uz direktan prenos na Arena 1 Premium.