NBA

Samo se Bankero "pojavio" u Bostonu: Orlando ponovo poražen, Pelikansi deklasirali Sparse 40 razlike!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.12.2023 00:46
Košarkaš Bostona Džejlen Braun AP Photo/Mary Schwalm
Košarkaš Bostona Džejlen Braun

Novi duel, isti ishod. Košarkaši Orlanda izgubili su i drugu utakmicu u nizu u Bostonu, a ovaj put put poraženi su rezultatom 114:97 (27:31, 34:19, 22:24, 31:23). Lider Istoka tako je nastavio uspešnu seriju rezultata, zabeležio je petu pobedu u nizu, odnosno osmu u poslednjih devet utakmica i sa učinkom 20-5 drži suvereno prvo mesto Konferencije.

Ključ pobede Seltiksa, ponovo su bili odlični procenti šuta sa distance (47 odsto). Zahvaljujući velikom broju skokova (55) imali su bolju kontrolu reketa, gde su ključnu ulogu odigrali Porzingis i Horford. Istina, imali su problema sa izgubljenim loptama (14), ali su sve to nadomestili sjajnom timskom igrom i čvrstom odbranom. 

Iako nisu imali rešenja za Bankera (36p), igrači Bostona "zaključali" su ostale košarkaše Orlanda, koji su u svom taboru imali svega dvojicu dvocifrenih i da rivali nisu imali odličnu potporu druge postave, pitanje je sa kojom bi se razlikom završila utakmica. Sa druge strane, Boston je diktirao tempo na krilima Brauna (31p) i Tejtuma (23p), koji se, ruku na srce, pošteno ispromašivao sa poludistance (4/15 za dva). Ali i to je bilo dovoljno za još jednu pobedu protiv ekipe kojoj mnogi predviđaju visoko mesto u plej-ofu. 

Kada je tok utakmice u pitanju. Orlando je sa boljom energijom ušao u meč. Tokom uvodne četvrtine imao je i dvocifrenu prednost (16:6), ali je serijom grešaka upao u kontra ritam sredinom druge deonice, kada je Boston u režiji Brauna napravio 20:4 seriju. Seltiksi su nakon toga stekli dobar momentum, koji ih je nosio do poslednjeg zvižduka. Orlando je u nekoliko navrata zaigrao bolje i dolazio do jednocifrenog zaostatka, ali su sve nade o preokretu, ugašene sredinom odlučujuće deonice kada je Boston trojkama i definitivno prelomio meč.
 

Pored susreta u Bostonu, još jedna utakmica odigrana je u evropskom terminu koju ste mogli da pratite na kanalu Arena sport 1. U pitanju je duel San Antonija i Nju Orleansa, gde je ubedljivu pobedu zabeležila ekipa Pelikansa - 146:110 (33:20, 28:31, 44:27, 41:31).

Sparsi su se tako nakon pobede nad LA Lejkersima i prekida crne serije od 18 poraza u nizu, ponovo vratili u realnost. Osim solidne igre u drugoj četvrtini, gotovo da ništa drugo nisu prikazali. Već u finišu uvodne deonice bili su u "debelom" zaostatku (16:33), da bi u jednom trenutku gubili i sa 40 razlike. Naročito je škripalo u trećoj četvrtini (44:27) kada uopšte nisu imali rešenja za raspucane Pelikanse (52 odsto za tri). Osim loše odbrane na perimetru, slabo su i reket čuvali, gde su teško izlazili na kraj sa Ingramom (26p) i Zajonom (15), da bi potpuni debakl potpisali kada je ušla druga postava Nju Orleansa predvođena Alvaradom (16p), Marfijem (14) i Maršalom (11).

Na kraju, ubedljiva pobeda Nju Orleansa, njihova četvrta u nizu, odnosno 16. u sezoni, dok je mladi i očigledno još uvek neuigrani tim Grega Popoviča pretrpeo čak 21. poraz (4-21).