NBA

Oborio sve rekorde: Zakucavanje Vembanjame protiv Bostona najgledaniji NBA snimak svih vremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 12:21
Zakucavanje Viktora Vembanjame na meču protiv Portlanda Tanjug/AP Photo/Steve Dykes
Zakucavanje Viktora Vembanjame na meču protiv Portlanda

Potez koji je Viktor Vembanjama izveo 31. decembra prošle godine na meču protiv Boston Seltiksa, kad je iz punog trka zakucao preko prvotimca gostujućeg tima Derika Vajta je zvanično najgledaniji video iz NBA lige na internetu.

Kako su objavili mediji u Sjedinjenim Američkim Državama zakucavanje prošlogodišneg prvog pika na draftu je ukupno pogledan 153 miliona puta.

 

 

Nijedan video iz najjače košarkaške lige na svetu objavljen na društvenim mržama nije imao toliku gledanost kao taj na kojem je Francuz krenuo u skok sa linije slobodnih bacanja i zakucao je u obruč. Ili, ako ćemo iskreno, malo posle te linije.

Koliko je mladi Vembanjama zadivio košarkaški svet govori i zvaničan podak koji kaže da su svi njegovi video snimci objavljeni na društvenim mreežam od kad je došao u NBA ligu preglednai više od milijardu puta.

Ispred njega su po tom parametru smao Lebron Džejms sa 1,3 miljardi pregleda i Stef Kari sa 1,2 milijardi.

Vembanjama je, podsećanja radi, u San Antonio stigao kao prvi pik sa drafta, potom je odlučio da ne putuje sa selekcijom Fracuske na Svetso prvenstvo, kako bi se što bolje pripremio za ruki sezonu u NBA ligi i to se pokazalo kao pravi potez.

Francuz je od dolaska u SAD pokazao da bi mogao da bude jedan od najboljih igrača lige, a u svoj prvoj sezoni beleži učinak od 20 poena i 10 skokova po meču, što je za rukija fantastičan uspeh.