Vesti iz košarke

Prvi pik NBA drafta ne igra na Mundobasketu: Vembanjama hoće da se spremi za ruki sezonu u najjačoj ligi sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 09:56
Prvi pik NBA drafta ne igra na Mundobasketu: Vembanjama hoće da se spremi za ruki sezonu u najjačoj ligi sveta Tanjug/AP Photo/Eric Gay, File

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama i prvi pik nedavno održanog drafta NBA lige, izjavio je da će propusti predstojeće Svetsko prvenstvo, jer želi da se spremi za debitantsku sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Vembanjama će nastupati za ekipu San Antonio Sparsa čiji navijači od njega očekuju da bude naslednik Tima Dankana i Dejvida Robinsona, koji su svojevremeno takođe birani sa prve pozicije na draftu, a kansiej ostavili dubok trag u klubu.

Francuski reprezentativac je rekao da je teško doneo odluku da propusti SP, ali je dodao da je u ovom trenutku to razumno rešenje.

 

 

On je pre nekoliko dana poručio da mu je namera da igra u Letnjoj ligi kako bi se spremio za Mundobasket, ali je u međuvremenu promenio odluku.

Vembanjama je debitovao za Francusku u novembru prošle godine. On je prošle sezone za Metropoliten prosečno postizao 21,6 poena i imao je 10,4 skoka po utakmici.

SP će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra, a Francuska se nalazi u grupi sa Kanadom, Letonijom i Libanom.