NBA

"Majstorica" pripala Klivlendu: Mičel i družina napravili veliki preokret i izbacili Orlando

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

05.05.2024 22:00
Donavan Mičel, najbolji igrač Klivlenda Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki
Donavan Mičel, najbolji igrač Klivlenda

Kako američki novinari i komentatori vole da kažu, ne postoje dve bolje reči u sportu od: "Game 7". Kod nas je taj termin poznatiji kao "majstorica", a u takvom susretu ekipa Klivlenda pobedila je Orlando 106:94 (18:24, 25:29, 33:15, 30:26).

Bila je ovo veoma napeta serija, u kojoj su oba tima pokazala svoju najbolju i najgoru stranu, a tako je bilo i u sedmoj, odlučujućoj utakmici.

 

 

Medžik je sjajno započeo duel. Sve je funkcionalno za ekipu iz Floride, pre svega šut, a napadom je komandovao neverovatni Paolo Bankero. Klivlend se mučio u prvom poluvremenu, pogotovo kada su u pitanju procenti (2/11 za tri poena), što je prouzrokovalo da Orlando u jednom momentu vodi sa 18 razlike.

Usledila je furiozna treća četvrtina Kavsa koji su u ovoj dekadi postigli čak 33 poena, a primili svega 15. Uspeli su da preokrenu, i od tada nisu ispištali prednost, već su je konstantno povećavali.

Klivlend je predvodio Donavan Mičel sa 39 poena, 15 je dodao Karis Levert, a 13 je delo Maksa Štrusa.

 

 

Na drugoj strani istakao se Bankero sa 38 poena i 18 skokova, a pratio ga je Vendel Karter sa 13 poena.

Kavsi će se u drugoj rundi sastati sa Bostonom, koji je veliki favorit, a u prvoj rundi je bez puno problema nadigrao Majami 4:1.