Serija A

Odlazak uz šampionsku titulu: Aleksis Sančez napušta "Đuzepe Meacu" na kraju sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 18:10
Fudbaler Intera, Aleksis Sančez Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Fudbaler Intera, Aleksis Sančez

Fudbaleri Intera su pre sedam dana i zvanično postali novi šampioni Serije A. Mnogi kažu da je titulu teže odbraniti, nego osvojiti. To će proveriti "neroazuri" naredne sezone, ali bez Aleksisa Sančeza u rosteru.

Čileanac je odlučio da napusti "Đuzepe Meacu" na kraju ove takmičarske godine. Sančeza tako završava svoju epizodu u Milanu sa dve titule Serije A, dva Superkupa i jednim trofejem u Kupu Italije.

Kako prenosi Fabricio Romano, Sančez je izrazio želju za novim izazovom te je zbog toga doneo odluku da napusti klub nakon isteka ugovora.

On je prvi put u Inter stigao u avgustu 2019. godine kao pozajmlejni igrač Mančester junajteda. Godinu dana nakon toga je potpisao ugovor i zvanično postao igrač "neroazura", dok je u avgustu 2022. godine otišao u Olimpik Marsej. U Francuskoj se zadržao samo godinu dana, da bi se početkom sezone 2023/24 vratio u Inter. 

U ovoj sezoni je upisao ukupno 30 nastupa za aktuelnog šampiona i većinu njih je zabeležio kao rezerva sa klupe. Ukupno je odigrao 141 utakmicu za Inter. Postigao je 46 golova, a uz to je dodao i 37 asistencija.