NBA

Sin Skotija Pipena potpisao za Memfis: Junior će nositi dres Grizlija naredne dve sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 15:57
Skoti Pipen i njegov sin, Skoti PIpen Junior AP Photo/Chris O'Meara
Skoti Pipen i njegov sin, Skoti PIpen Junior

Sin legendarnog američkog košarkaša, Skotija Pipena, koji nosi njegovo ime, postigao je dogovor da postane novi prvotimac ekipe Memfisa.

Kako prenose mediji u Sjedinjenim Američkim Državama, Skoti Pipen Junior je potpisao dvogodišnji ugovor sa NBA ligašem i to kao slobodan agent.

 

 

Pipenov sin ima 23 godine, igra na poziciji beka i do sada je nastupao za rezervni tim Los Anđeles Lejkersa u G ligi, gde je na 17 utakmica u ovom takmičenju imao prosečan učinak od 20.2 poena, 5,2 skoka i 5,9 asistencija po meču.

Uz to, novi prvotimac Grizlija je imao procenat šuta za tri poena od sasvim solidnih 33 odsto, uz 2,3 ukradene lopte po susretu, što ga je činilo jendim od najbolji defanzivaca u ligi.

Pipen Junior je tokom sezone 2022/23 odigrao šest utakmica za Los Anđeles Lejkerse u NBA ligi, ali nije uspeo da "izboksuje" dobijanje ugovora, pa je sada dobio šansu da se dokaže i izađe iz senke slavnog oca koji je bio član čuvene generacije Čikago Bulsa koja je sa Majkl Džordanom vladala parketima najjače košarkaške lige na svetu.