Nikola Jokić

Što su jača svetla, Jokić nastavlja da sija: Još jedan naklon Melouna alfi i omegi Denvera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 08:59
Majkl Meloun, trener košarkaša denvera, ne prestaje da se divi Nikoli Jokiću Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Majkl Meloun, trener košarkaša denvera, ne prestaje da se divi Nikoli Jokiću

I ptičice na granama znaju koliko Majkl Meloun poštuje i voli lik i, naročito, delo Nikole Jokića, ali iznova i iznova ostaje impresioniran partijama sprskog košarkaša, uvek nalazeći način da udeli neki novi i drugačiji kompliment čoveku bez koga američki košarkaški stručnjak ne bi prošle sezone pokorio NBA sa Denverom.

Sada je to učinio povodom partije neverovatnog centzra iz Sombora u prvom meču plej-ofa sa Los Anđeles Lajkersima, na kom je popularni Džoker ubacio 32 poena, uz 12 skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte. 

"Ono što je zaista bilo impresivno, očigledno je: 32 poena, 12 skokova, sedam asistencija, dve ukradene lopte. Imao je jako bitnu ukradenu loptu pred kraj. Koliko je zakucavanja imao večeras? Mislim to je stvarno… To je stvarno sjajno. Trebalo bi da delimo poklone ili nešto slično. Nikola… Vidimo to sve vreme. Nikola je fantastičan igrač", rekao je fascinirani Meloun.

Onda je usledila i rečenica kojom je iskusni trener branioca titule iz Kolorada objasnio Jokićevu magiju.

"I što je veća scena, što su jača svetla, on nastavlja da sija", u pravu je strateg Nagetsa kada u stavu mirno i sa divljenjem priča o čoveku čije partije su već godinama predmet analiza i hvalospeva širom sveta.

On sam je u svom stilu fokus usmerio na saigrače, ne želeći sebe da stavlja u prvi plan, iako brojke govore da je Denver bez njega drugi tim. I da je noćas "presudio" timu iz Kalifornije. 

"Imamo takve sjajne odbrambene igrače kao što su Gordon i Poup. Ostali momci samo prate energiju. Oni su sjajni u sitnim detaljima igre, kao na primer ,kada je Poup blokirao Dejvisa dva ili tri minuta pre kraja utakmice. To je tako mali detalj koji mnogo znači", naglasio je Jokić.