NBA

Sudbina Džejmsa u LA Lejkersima još uvek nepoznata: Lebron želi da se fokusira na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 17:30
Košarkaš Lejkersa Lebron Džejms tokom utakmice pete serije sa Denverom u Koloradu. Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)
Košarkaš Lejkersa Lebron Džejms tokom utakmice pete serije sa Denverom u Koloradu.

Posle još jedne razočaravajuće sezone LA Lejkersa, koji su jučerašnjim porazom od Denvera, eliminsani na startu plej-ofa, poteglo se pitanje na konferenciji za medije da li je zvezda NBA lige Lebron Džejms (39) završio sa "jezerašima".

Istina, Lejkersi su osvojili NBA kup i pružili žestok otpor Nagetsima, čemu u prilog ide podatak da su tokom svih pet utakmica serije imali prednost u više od 70 odsto vremena, ali je poraz u prvoj rundi plej-ofa, ipak, razočaravajući rezultat, bez obzira što je stigao od aktuelnih šampiona.

Tim povodom, Lebronu je postavljeno pitanje nakon utakmice da li je odigrao poslednji meč za Lejkerse, ali veteran NBA lige nije hteo da govori o tome.

"Cenim vaše pitanje, ali odbijam da odgovorim", rekao je Džejms kategorično i nastavio:

"Samo se želim vratiti kući porodici. Iskreno, jedan od mojih dečaka pokušava da odluči da li da se prijavi na draft ili da se vrati u školu. Još jedan klinac trenutno igra AAU košarku. Moja kćerka igra odbojku. Moja žena radi toliko sjajnih stvari. Dakle, sada se radi o porodici. Zatim, za nekoliko meseci, moram otići u Vegas u trening-kamp. Tako da moram odmoriti telo za Olimpijske igre", zaključio je košarkaš Lejkersa.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, Lebron Džejms planira još dve godine da se bavi košarkom, a do 29. juna treba da se izjasni da li će iskoristiti "opciju igrača" i ostati u Lejkersima još jednu sezonu tokom koje bi zaradio 51 miliona dolara, ili će potražiti neki drugi klub.