Evroliga

Lukošjunas se vratio u Žalgiris iz Amerike pred meč sa Crvenom zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 17:20
Karolis Lukošjunas MN Press
Karolis Lukošjunas

Košarkaši Žalgirisa dobili su pojačanje pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Evroligi narednog petka jer se iz Amerike u klub iz Kaunasa vratio Karolis Lukošjunas.

Litvanski bek sezonu je počeo u Solt Lejk Siti Starsima koji se takmiče u američkoj razvojnoj ligi. Nije se naigrao u timu iz Jute pa je rešio da se vrati u Žalgiris.

Za klub iz Kaunasa je igrao prethodne četiri sezone i u Evroligi sakupio 64 meča. Igrao je u proseku nešto više od sedam i po minuta po meču i beležio tek 2,3 poena. Defanziva i šut za tri poena su najjače oružje povremenog litvanskog reprezentativca.

 

 

"Žalgiris je uvek aktivan na tržištu ali nekada treba da se fokusirate na ono što imate kod kuće. Trenutno imamo tim sa sjajnom hemijom koji daje 110 odsto u svakom meču. Ali ta enegrija treba i da se pažljivo čuva s obzirom na opterećenje i raspored. Zato smo odlučili da pozovemo igrača koji u neophodnim situacijama može da odmori nekog od aktuelnih igrača", rekao je Žalgirisov trener Andrea Trinkijeri.

Pojačanjem je zadovoljan i sportski direktor Paulijus Jankunas.

"Ovo je igrač koji je dugo igrao za nas, koji može da odradi specifične zadatke i da doprinese u određenim situacijama. Treneru je bio potreban baš takav tip igrača i Karolis je bio odgovarajući kandidat. Neće mu biti poterbno mnogo vremena za adaptaciju, a tim dobija dokazanog igrača", rekao je Jankunas.