Evroliga

Andrea Trinkijeri: Logičan izbor je Efes, ali srce kaže Partizan

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

10.04.2024 21:09
Trener Žalgirisa, Andrea Trinkijeri MN Press
Trener Žalgirisa, Andrea Trinkijeri

Trener Žalgrisa, Andrea Trinkijeri upitan je da prokomentariše trku za poslednje mesto u plej-inu gde čak tri ekipe imaju šansu da obezbede doigravanje.

Ekipu koju predvodi italijanski trener je izgubila sve šanse za plasman u plej-in, ali se njegov nekadašnji klub Partizan još uvek nada 10. pozicji.

"Ako moram da bude racionalan i logičan, moj odgovor je Efes. Ako srce odlučuje, onda je to Partizan. Ne mogu oba da stavim u istu rečenicu", rekao je Trinkijeri.

Žalgiris će u poslednjem kolu igrati protiv Real Madrida, koji je trenutno lider i aktuelni prvak Evrolige. Italijan je takođe govorio i o novom formatu elitnog košarkaškog takmičenja koji je uveden 2016. godine.

"Razmišljam o tim brojevima, ali nisam slepi pratilac statistike. To bi značilo da verujem u to da osvajač Evrolige mora nužno da se muči kroz sezonu. Obično imate jednu laku sezonu, a onda na fajnal-foru posrnete. Svake godine ekipa koja prolazi kroz povrede, loše trenutke, nizove poraza, male ili velike krize, šta god… dođe sa nekim odbrambenim mehanizmom u plej-of i na fajnal-for", objasnio je Trinkijeri.