Evroliga

Šved otkrio zašto mu je propao transfer u Zvezdu: Šteta, volim Srbiju i Beograd, znam da me narod tamo voli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 17:30
Ruski košarkaš Aleksej Šved MN Press
Ruski košarkaš Aleksej Šved

Ruski košarkaš Aleksej Šved otkrio je u intervjuu za "Mocart sport" zašto nije prešao u Crvenu zvezdu ovog leta. Iskusni košarkaš i svojevremeno najplaćeniji igrač Evrolige bio je na pragu prelaska na Mali Kalemegdan ovog leta, ali je transfer propao, pa je na kraju Šved završio u Kini.

Kako navodi iskusni plejmejker, ratno stanje u Ukrajini, uticalo je na njegovu odluku da nastavi karijeru u ekipi Šangši lungs, budući da zbog ruskog pasoša ne bi mogao da igra na pojedinim gostovanjima u Evroligi ove sezone. 

"Seo sam sa agentom, sagledali smo sve opcije koje su stizale. Bilo ih je najviše iz Evrope i Kine. Pričali smo intenzivno sa Crvenom zvezdom. Oko mesec dana je trajala komunikacija. Meni se lično dopala ekipa Crvene zvezde, video sam da ima kvaliteta, a tu je bio i trener Duško Ivanović koga izuzetno cenim i volim kao osobu. Želeo sam da dođem. Bio sam potpuno spreman i to sam rekao ljudima u klubu. Oni su mi sa druge strane poručili da moram još da sačekam, prošlo je punih mesec dana, ja sam im ponovo saopštio da sam spreman da dođem i pomognem. Tu su mi rekli da postoje problemi", rekao je Šved i dodao:
 

 

 

"Saopštili su mi da je najveća prepreka oko putovanja i mog pasoša. Ne bih recimo mogao da igram u Litvaniji. Očigledno je to na kraju presudilo. Morate da pitate i ljude u klubu. Oni su nam tako preneli i na tome se završilo. Ono što ja mogu da kažem je da sam bio spreman da pomognem, na kraju nisam došao u Zvezdu i to je to. Želim im sve najbolje, imam veliko poštovanje za sve u Srbiji i srpskoj košarci. Volim Srbiju i Beograd, imam mnogo prijatelja u Beogradu, znam i da me publika poštuje, ali takav je život. Idemo dalje. Okrenuo sam se Kini i vrlo sam zadovoljan. Lepo se osećam ovde, ljudi su prijatni, imamo odlične uslove, liga je kvalitetna, tu su i brojni igrači koji su nekada imali velike uloge u NBA ligi. Ne mogu da bude nezadovoljan trenutnom stanicom u karijeri", zaključio je Rus.

 

Standings provided by Sofascore