Vesti iz košarke

Šved izabrao Kinu za novu košarkašku adresu: Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde ima novi klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 19:44
Šved izabrao Kinu za novu košarkašku adresu: Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde ima novi klub MN Press

Aleksej Šved definitivno je odustao od ostanka u evropskoj košarci, jer je ruski košarkaš posle razlaza za CSKA iz Moskve odlučio da prihvati ponudu (još) neimenovanog kluba iz Kine. 

Vest o njegovoj selidbi u jednu od dve najmnogoljudnije države na svetu potvrdio je menadžer Obrad Fimić, ne precizirajući detalje novog profesionalnog angažmana svog klijenta. 

 

 

"Nova država, novo prvenstvo. Mnogi poznati igrači igraju u Kini, a tu je i prilično kratka sezona koja se završava krajem februara, početkom marta. Nakon toga možete da se odmorite ili potpišete ugovor za doigravanje u nekom od evropskih prvenstava. Tako da je Kina dobra opcija sa svih strana",  najavio je nedavno takvo prelazno rešenje odlični plejmejker za ruske medije.

Šved je pre CSKA igrao za Himki, a značajan deo karijere proveo je u NBA, konkreto u Minesoti, Filadelfiji, Njujorku i Hjustonu. Ovog leta je jedno vreme "viđen" u dresu Crvene zvezde, međutim nije došlo do saradnje prvaka Srbije i iskusnog organizatora igre, neko vreme u medijskoj žiži zbog dobijenih batina i bolničkog lečenja u Moskvi.