Vesti iz košarke

Aleksej Šved napadnut zbog kladionice: Rus otkrio detalje nemilog događaja u Moskvi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2023 17:55
Aleksej Šved napadnut zbog kladionice: Rus otkrio detalje nemilog događaja u Moskvi MN Press

Ruski košarkaš Aleksej Šved doživeo je teške povrede glave, kada ga je početkom meseca u Moskvi napala grupa mladića ispred jednog restorana. Iskusni plejmejker proveo je nekoliko dana u bolnici zbog potresa mozga, da bi nedavno pušten na kućno lečenje.

Iako se do sada nije oglašavao povodom nemilog događaja, košarkaš CSKA iz Moskve nedavno je odlučio da izađe pred ruske medije i otkrije detalje napada. 

Prema rečima Šveda, ruski košarkaš bio je meta napada zbog poraza CSKA od Lokomotive Kubanj u VTB ligi. Moskovski tim izgubio je u tesnoj utakmici 104:103, a poraz ruskog tima naljutio je petoricu huligana u restoranu, koji su navodno uložili veliki novac na pobedu CSKA.

"Ti momci koji su se kladili na našu pobedu i izgubili novac su naleteli na mene nakon utakmice i počeli su da me vređaju. Opkolili su moju suprugu i mene, a onda ih je došlo još, pa nismo mogli da pobegnemo. Odjednom su me počeli udarati s leđa po nogama i po glavi. Ničeg se više ne sećam, odmah sam prevezen u bolnicu", rekao je Šved.

Ruskom košarkašu je dijagnostikovana retrogradna amnezija.

"Pretrpio sam teške povrede, ali oporavak ide dobro. Imao sam kontuziju mozga, hematom, vazduh je ušao u frakturu lobanje, a još uvek ne čujem dobro na levo uvo", rekao je Šved.

Posle napada na surovog napada na Šveda, počele su da kruže priče po ruskim medijama da mu je kraj karijere blizu. Međutim, iskusni plejmejker je demantovao te glasine...

"Sezona je toku i ne želim sada da pričam o svojoj budućnosti. Ali, čim se ona bude završila moj agent će započeti razgovore sa čelnicima CSKA oko produžetka saradnje. Želim da igram još četiri ili pet godina, Osećam se sjajno i mislim da to mogu", zaključio je Šved.