Superliga Srbije

Partizan ostaje bez miliona - Šahtjor povlači Kastilja zbog smene Igora Duljaja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 16:58
Fudbaler Partizana, Denil Kastiljo MN Press
Fudbaler Partizana, Denil Kastiljo

Nezadovoljstvo navijača Partizana usled smene Igora Duljaja i uručivanja trenerske pozicije Albertu Nađu, osetno je i vidno. Nisu u Humskoj cvetale ruže u završetku sezone, ali mnogi su bili impresionirani što je ekipa bila u trci za titulu do samog kraja, najviše zbog izvanredno odrađenih prelaznih rokova u minulom periodu.

Većina igrača dovedenih letos ili na zimu imalo je veliki uticaj na igru i pozitivne rezultate, a mnogi su kao glavnog čoveka okarakterisali upravo nekadašnjeg asistenta u Šahtjoru iz Donjecka. 

Ipak, odlaskom Duljaja deluje da su crno-beli već počeli da gube, s obzirom da će mladi Ekvadorac, Denil Kastiljo, napustiti Partizan i poći nazad u redove ukrajinskog šampiona.

FK Partizan

Denil Kastiljo sa šalom Partizana

Upravo je odlazak sada bivšeg stručnjaka "parnog valjka" razlog povlačenja Kasilja nazad sa pozajmice, a da stvari budu lošije, kasa u Humskoj će usled ranijeg prekida saradnje ostati bez procenta od prodaje, koji joj je sledovao po prethodnom dogovoru. 

Kastiljo je danas na klupi na utakmici protiv Vojvodine, a nije poznato kada se može očekivati njegov odlazak. Mladi Ekvadorac se pokazao kao veliki potencijal i neko ko može da pozitivno utiče na igru crno-belih. Svojevremeno je Igor Duljaj istakao njegove kvalitete i naglasio da će jednog dana on biti igrač vredan 50.000 evra. 

MN Press

Igor Duljaj, bivši stručnjak Partizana

"Najbolja vam je reakcija kada jedan klub kao što je Šahtjor pošalje igrača koji je u tom trenutku mogao da ode u američku MLS ligu kao što je Kastiljo, za ogroman novac. Rekoše: “Ne može, poslaćemo ga u Igorove ruke u Partizan”. I to bez obeštećenja. Sad, koja je to bila priča? Naravno, odmah sam znao šta će da bude, govorili su da razvijamo tuđe igrače, iako je bila ideja da ostane još godinu dana posle kraja ove sezone i da Partizan ima procenat od prodaje kada se bude prodavao iz Šahtjora, jer sam znao gde će, a ovo slobodno zapišite, završiti Kastiljo. I za koji transfer. Evo, kažem vam, otići će za preko 50.000.000 evra iz Šahtjora. I imate igrača za koga ne plaćate obeštećenje, a kada bih vam rekao da je primao manju platu nego igrači iz omladinske škole koji potpisuju za Partizan. Toliko je zarađivao u Šahtjoru, jer je znao gde dolazi, jer je Šahtjor kao izlog za najjače evropske klubove. Kad kažem izlog, da ljudi dolaze da gledaju klub zbog kvalitetnih igrača koji mogu da se prodaju.“, istakao je svojevremeno Duljaj.