Evroliga

Duško Ivanović se vratio u Baskoniju, debi protiv Partizana u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 17:08
Duško Ivanović se vratio u Baskoniju, debi protiv Partizana u Evroligi MN Press

Duško Ivanović nije dočekao večiti derbi na klupi košarkaša Crvene zvezde, ali trener crno-belih Željko Obradović moraće u petak od 20.30 da se ponovo rukuje sa njim i bije nove bitke jer je imenovan po četvrti put u karijeri za trenera španske Baskonije!

Huan Penjaroja je vezao pet poraza sa Baskonijom i dobio je otkaz, a španski klub nije se mnogo dvoumio kada je pokuvcao četvrti put na vrata Duška Ivanovića. Vodio je crnogorski stručnjak ovaj tim od 2000. do 2005, pa od 2008. do 2012 i na kraju od 2019. do 2021. godine. Tehnički gledano iz Baskonije je pole određene pauze došao u Crvenu zvezdu, a iz Beograda se vratio u Baskoniju sa kojom je osvojio titulu 2020. godine.

 

 

Ivanoviću će pomoćnik bhiti Mirza Teletović, jedan od legendarnih košarkaša kluba, protiv Partizana igraju, kao što smo već pomenuli u petak od 20.30 časova kod kuće, dok će Crvenu zvezdu dočekati osmog decembra!

Duško je najtrofejniji stručnjak Baskonije sa tri titule prvaka ACB lige, tri Kupa Španije i Superkupu, a sada ga očekuje sličan zadatak kao i prošle godine, da od tima koji nije selektirao i koji je loše započeo sezonu napravi pravo malo čudo.

U timu Baskonije sačekaće ga fantastični Markus Hauard koji je produžio ugovor sa timom do 2026. godine, kao i jedan od perspektivnijih centata elitnog evropskog takmičenja, Čima Moneke, ali i reprezentativac Srbije Vanja Marinković.