Evroliga

Sigurno da će Duško Ivanović imati motiv više protiv Partizana: Vanja Marinković veruje novom treneru i želi pobedu Baskonije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2023 20:38
Sigurno da će Duško Ivanović imati motiv više protiv Partizana: Vanja Marinković veruje novom treneru i želi pobedu Baskonije Guliver

Košarkaši Partizana ovog petka gostuju Baskoniji (20.30), sa neupitnom željom da prošlonedeljnu pobedu u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom potvrde trijumfom nad španskim rivalom u šestom kolu Evrolige.

Bivši igrač crno-belih, Vanja Marinković, bodrio ih je sa daljine u te četiri četvrtine, ali u dobijenom meču sa istim timom u AdmiralBet ABA ligi. I ne stidi se da to prizna, kao i da pohvali pojedince. 

"Iskreno sam očekivao sam da dobiju. Posebno u ABA ligi, a bilo je vreme da se ostvari ta pobeda u Evroligi pred domaćim navijačima. Gledao sam te utakmice. Dobra je ekipa Partizan. Drago mi je što Aleksa Avramović i Ognjen Jaramaz,  momci koje ja znam, igraju dobro i naravno drago mi je zbog kluba".

 

 

Ali, stare emocije nemaju veze sa njegovim obavezama i ambicijama u sadašnjem klubu. 

"Odavno sam bio u klubu. Uvek ima više emocija kada igram protiv Partizana nego kada igram protiv nekog drugog tima, ali meč kao i svaki drugi što se pripreme tiče. Vrlo važan meč za nas zbog stanja na tabeli, igračkog kadra jer smo imali problema sa povredama, tako da je vrlo važno da se pripremimo što je bolje moguće", jasan je Vanja na temu svog stava prema meču sa klubom čiji je dres nosio šest godina. 

Specifičnost sutrašnje borbe u Vitoriji je i to što na trenerskoj klupi sedi Duško Ivanović, nedavno otpušteni strateg Crvene zvezde, koji ove sezone nije dočekao duele sa crno-belima. 

"Sigurno da ih trener Ivanović poznaje bolje nego mi. Ali to ne mora ništa da znači. Nije igrao protiv Partizana jer je otišao kolo pre, sigurno da će i njemu biti motiv više. Ipak, mislim da ne treba emocije da ulaze u ovaj meč", rekao je košarkaš Baskonije, koja ima velikih problema sa povredama igrača ove sezone. 

 


I