Vesti iz košarke

Dušku Ivanoviću se ne sviđaju FIBA prozori: Pauza nam nije prijala, izgubili smo kontinuitet

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

05.04.2024 19:01
Trener Baskonije, Duško Ivanović MN Press
Trener Baskonije, Duško Ivanović

Baskonija se trenutno nalazi u izuzetno teškoj poziciji i u Evroligi i u prvenstvu Španije. Trener ekipe, Duško Ivanović je izjavio da je FIBA prozor, odnosno reprezentativna pauza, jedan od razloga trenutne situacije.

Klub nije obezbedio svoje mesto na Kupu Španije ove sezone, što znači da su imali znatno više vremena za odmor. Baskonija nije igrala takmičarsku utakmicu od 11. februara do 1. marta.

"Pauza nam nije prijala. Izgubili smo kontinuitet rada sa nekim igračima koji nisu bili tu. Neki igrači su se naravno odmorili, ali sada moramo da budemo dobri jer igramo utakmice koje na odlučuju sezonu", izjavio je Ivanović za "El Koreo".

Bivši trener Crvene zvezde se osvrnuo na stvari koje trenunto ne funkcionišu u španskom timu.

"Ovo je tim koji imamo, postoje dobre i loše stvari. Jasno je da moramo da popravimo odbranu, ali ovo je ofanzivan tim i glavno oružje im je šut za tri poena. U poslednjih nekoliko utakmica nismo šutirali dobro i to iz loših situacija. Moramo da se porapvimo i da pokušamo da igramo brzo uz kvalitet koji imamo u napadu", istakao je Ivanović.

Baskoniji je potreban jedan trijumf u preostal dva kola Evrolige kako bi obezbedila učešće u plej-inu. Sve će biti znatno jasnije nakon večerašnje utakmice sa Real Madridom gde će izabranici Duška Ivanovića gostovati aktuelnom šampionu Evrope.

 

Standings provided by Sofascore