Evroliga

Duško Ivanović: Publika je pokretač Partizana, moji igrači ne smeju da podlegnu toj atmosferi

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

18.03.2024 18:00
Duško Ivanović, trener Baskonije MN Press
Duško Ivanović, trener Baskonije

Trener Baskonije, Duško Ivanović, govorio je za medije pred utakmicu protiv Partizana. Crno-beli će u utorak od 20.30 ugostiti špansku ekipu u direktnoj borbi za plej-in Evrolige.

Baskonija u ovaj meč ulazi sa četiri pobede u nizu, a sa druge strane Partizan je vezao isto toliko poraza. Ipak, Ivanović zna da njegovi igrači, ukoliko žele dodatno da se približe plej-inu, ne smeju da podlegnu atmosferi koju prave navijači "parnog valjka".

"Partizan ima arenu u kojoj navijači čine nešto posebno i vrlo je teško igrati tamo. Može da bude i vrlo teško, ali i vrlo lepo, jer to mora da bude inspiracija za bilo kog igrača koji je dobio priliku da igra u takvom ambijentu. Problem sa mnogim timovima je što su oni impresionirani kada dođu tamo i pomalo se izgube", kaže Ivanović.

Iskusni stručnjak dodao je da upravo publika treba da da snagu i inspiriše i njegove igrače, a ne samo crno-bele.

"Partizan počinje vrlo dobro tamo, sa euforijoim, agresivnošću, krađom lopti, brzo igraju. Imaju dobar pokretač. Navijači su ti koji ih guraju i daju im snagu da igraju bolje. Moji igrači moraju da znaju da su ta publika i atmosfera takođe nešto što može i nama da da snagu. Ne možemo da igramo kao da smo impresionirani ili uplašeni. To je ključ ove utakmice", rekao je Ivanović.

Ove sezone Partizan je u Vitoriji poražen od Baskonije 84:83, te ukoliko crno-beli slave sa više od pola koša razlike imaće i bolji međusobni skor, što može biti presudno kada se na kraju Evrolige bude podvlačila crta.