srb
• najnovije
Evroliga

(KRAJ) Makabi Tel Aviv - Partizan: Crno-beli poraženi na otvaranju Evrolige

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 19:37
(KRAJ) Makabi Tel Aviv - Partizan: Crno-beli poraženi na otvaranju Evrolige MN Press

Košarkaši Partizana prošle sezone stigli su do četvrftfinala Evrolige i tek u majstorici protiv potonjeg šampiona Evrope, madridskog Reala, ostali bez plasmana na Fajnal-for, a ove bi da ponove uspeh i ako mogu odu korak dalje.

Probaće to da urade sa nekim starim adutima i značajnim brojem novih lica u rosteru trenera Željka Obradovića. Viđenih već na otvaranju AdmiralBet ABA lige, gde su crno-beli odbranu regionalnog primata počeli ubedljivim trijumfom nad Mornarom. 

Makabi je izrazito domaćinski tim, pa je tako prethodnoj regularnoj sezoni Evrolige pred svojim navijačima zabeležio 15 pobeda u 17 mečeva. Partizan je u januaru poslednji put gostovao Makabiju i izgubio sa devet poena razlike. 

Makabi Tel Aviv - Partizan

Dvorana: Menora Mivtakim. Sudije: Perez, Vilijus, Kardum

MAKABI TEL AVIV: Klivlend, Veb, Braun, Menko, Sorkin, Dibartolomeo, Rivero, Koen, Nibo, Blat, Kolson.

PARTIZAN: Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski.

(UŽIVO): Makabi Tel Aviv - Partizan 96:81 (27:16, 28:27, 19:15, 22:23)

05.10.2023. 22:00

ČETVRTA ČETVRTINA: Kakav početak, takav i kraj

Srpski predstavnik uspeo je da reši u svoju korist zadnjih 10 minuta (22:23), ali ta mini Pirova pobeda bila je samo kap u moru loših izbora i poteza izabranika Željka Obradovića od početka utakmice. Obzirom na to da su skoro sve vreme bili u kontra ritmu i ispod nivoa svojih ambicija nisu ni mogli da se nadaju drugačijem ishodu. A najtrofejniji trener Evrolige je dobio dosta materijala za analizu i intervenisanje. 

05.10.2023. 21:38

TREĆA ĆETVRTINA: "Parni valjak" i dalje ozbiljno zaostaje

Ništa bitno se nije promenilo u igri crno-belih u trećoj dekadi, nastavili su sa slabom partijom. Povremeni ofanzivni bljeskovi bili su premalo za hvatanje rezultatskog priključka, a Braun je ostao nerešiva zagonetka za Pantera i društvo. Avramović i dalje nije dobio potrebnu podršku u napadu, pa srpski predstavnik ima dvocifreni minus pred zadnju četvrtinu (74:58). 

05.10.2023. 21:01

DRUGA ČETVRTINA: Crno-beli primili 55 poena, Avramović ubacio 20

Drugih 10 minuta Partizan je izgubio minimalnom razlikom (28:27), ali to je slaba uteha za Beograđane, imajući u vidu da su za jedno poluvreme primili gomilu poena - 55:43. Lorenco Braun ostao im je misterija, sa 22 poena i šest asistencija, dok je Nibo dominirao ispod oba koša. Da nije nadahnutog Avramovića distanca bi bila još izrazitija, ovako ih fenomenalni reprezentativac Srbije drži u životu svojim učinkom (20). 

 

05.10.2023. 20:32

PRVA ČETVRTINA: Lorenco Braun maltretira goste, crno-beli u dvocifrenom zaostatku

Posle prvih deset minuta Makabi ima finu prednost - 27:16. U prvom redu zahvaljujući odličnom izdanju Lorenca Brauna, dok se crno-beli muče na obe strane terena. Kod crno-belih najefikasniji Avramović sa četiri poena. Doužer još nije ulazio u igru.