Vesti iz fudbala

Zapad je licemeran, Mundijal može da se igra u Saudijskoj Arabiji: Infantino nastavlja svoju borbu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.12.2023 12:12
Predsednik FIFA, Đani Infantino Guliver
Predsednik FIFA, Đani Infantino

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA), Đani Infantino naglašava da su vodeće zemlje sa zapada licemerne i d aon ne vdi razlog zašto se Mundijal 2034. godine ne bi održao u Saudijskoj Arabiji.

Međutim, i pored toga što je ova država nakon odustajanja Australije ostala jedini kandidat za domaćinstvo, Infantino naglašava da odluka još nije doneta.

"Podnošenje kandidature ne znači dobijanje organizacije, već je to samo prvi korak koji mora da se ispuni. Posle toga dolazi izgradnja modernih stadiona i nfrastrukture, a tu je i poštovanje ljudskih prava, što je za nas veoma važno. Za mene kao predsendika FIFA ne postoji nikakva razlika između Južne Koreje i Severne Koreje ili između Sjedinjenih Američkih Država i Kine. Za mene su to sve podjednako važne članice naše organizacije", rekao je Infantino.

 

 

Pojedine svetske sile su izjavile kako im se ne sviđa da se Mundijal održava u Saudijskoj Arabiji na šta je Infatntino imao interesantan odgovor:

"To su ti dupli standradi zapada i njihovo licemerje. Smeta im domaćinstvo Mundijala, a ne smeta im da sa tim državama prave biznise vredne milijarde dolara."

Prvi čovek krovne fudbalske organizacije u svetu je istakao i da se fudbal u Saudijskoj Arbiji munjevito menja i to evidentno na bolje.

"Kad sam postao predsednik FIFA ,u Saudijskoj Arabiji nije postajala ženska liga, a sada ne samo da postoji jaka liga, već i odličan nacionalni tim", rekao je Infantino.