Vesti iz fudbala

"Zuba" Ronaldo prodao Kruzeiro za 73 miliona evra, na leto napušta i Valjadolid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 12:14
Ronaldo Nazario Profimedia
Ronaldo Nazario

Brazilaska legenda Ronaldo Nazario da Lima nije više vlasnik Kruzeira. "Zuba" je prodao 90 odsto akcija kluba BPV Sportsu za 73 miliona evra, ali je prihvatio ponudu čelnika kompanije Pedra Lorensa da ostane u Upravom odboru kluba.

Popularni "Fenomeno" je 2018. godine kupio većinski paket španskog fudbalskog kluba Valjadolid (51 odsto za 30 miliona evra), a decembru 2021. godine za 70 miliona evra svoj klub iz mladosti Kruzeiro. On je tada izmirio sve dugove kluba i vratio ga u brazilsku Serije A.

 

 

U španskim medijima pisalo se da želi da proda i Valjadolid, ali za sada je i dalje prvi čovek kluba koji trenutno igra u Segundi, ali deli lidersku poziciju sa Leganesom i sprema povratak u Primeru.

Povratak u elitu čeka i Ronaldo jer od toga zavisi das li će "izvući" uloženi novac ili će na ovom klubu izgubiti. On je već imao ponude da proda svojih 51 odsto, ali nije bio zadovoljan visinom naknade. "Zuba" želi da izađe iz vlasništva u fudbalskim krugovima, a tokom poslednjih šest meseci bio je više puta uznemiravan od strane navijača. Čak je podnosio i nekoliko pritužbi organima reda "zbog uzmeniravanja".