Vesti iz fudbala

Mundijal 2030. godine će biti poseban: Đani Infantino najavljuje nešto neviđeno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 08:39
Đani Infantino Tanjug/AP Photo/Jorge Saenz
Đani Infantino

Svetsko prvenstvu u fudbalu 2030. godine, na kojem će se obeležavati i stogodišnjica prvog ikada održanog Mundijala u Urugvaju, biće nešto posebno i nikada do sada višeno, otkriva prvi čovek Svetske fudbalske federacije (FIFA), Đani Infantino.

Prema njegovim rečima to takmičenje, koje će biti održano na tri kontinenta i u šest zemalja, biće iskorišćeno da se svet priseti svih dosadašnjih svetkih šampionata.

 

 

"Taj Mundijal će biti nešto specijalno i jedinstveno. Nešto što do sada nije viđeno. Biće to oda svim dosadašnjim šampionatima sveta i takmičenje koje će ujediniti planetu", rekao je Infantino i dodao:

"Još pre nekoliko godina smo počeli da razmišljamo o tom takmičenju i odmah nam je postalo janso da to neće biti obično Svetsko prvenstvo. To je prilika da se prisetimo svim dosadašnjih Mundijala, učesnika i pobednika i to mora da bude nešto do sada neviđeno."

Prema planu FIFA najviše mečeva na SP 2030. godine biče odigrano u Maroku, Španiji i Portugalu, prvi meč na Prvenstvu će se igrati u Urugvaju, a Argentina i Paragvaj će prve mečeve u grupi odigrati na domaćem terenu.