Superliga Srbije

Dejan Joksimović, trener Radničkog iz Niša, optimista pred duel sa Voždovcem: Ključna utakmica za ostvarenje našeg cilja, a to je opstanak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 16:48
Dejan Joksimović, trener Radničkog iz Niša FK Radnički Niš
Dejan Joksimović, trener Radničkog iz Niša

Fudbaleri Radničkog dočekaće u 33. kolu Super lige Srbije, ekipu Voždovca na Čairu. Biće ovo okršaj timova kojima je svaki bod dragocen u borbi za opstanak.

Voždovac je u minulom kolu igrao nerešeno sa Spartakom, a isto su učinile i Nišlije na gostovanju u Pančevu. 

Ove dve ekipe sastale su se nedavno u regularnom delu sezone, a Radnički je već slavio sa 2:1 na domaćem terenu. 
Sa druge strane ekipa Voždovca je u poslednje dve utakmice uspela da osvoji četiri boda, što je verovatno uticalo na porast samopouzdanja kod igrača ove ekipe.

 

 

"Kvalitet igre Voždovca nije bio sporan ni u situacijama kada nisu ostvarivali rezultate. Radi se o jednoj mladoj ekipi koja igra dosta intezivno, dobri su u pritisku na svakom delu terena, igraju sa određenom dozom agresije. Takođe, dobri su i po osvajanju lopte u ofanzivnim tanzicijama, jer u toj gore ofanzivnoj liniji  imaju pre svega igrače sa dobrim brzinskim sposobnostima i mogu iz niske, srednje i visoke zone, da se brzo transformišu u fazu napada i da naprave problem protivničkoj ekipi", rekao je Dejan Joksimović, trener Radničkog iz Niša.

Uprkos ne tako dobrim rezultatima ovog proleća, igra Voždovca uvek je bila na dobrom nivou.

"Oni već dugo, bez obzira na promene trenera, forsiraju moderana fudbal. Imaju specifičan model igre u tim pozicionim napadima i to su sve neke stvari koje mi znamo i za koje smo se spremali kroz tranažni proces. Probaćemo na krilima pozitivnih rezultat, koje smo ostvarili u prethodnom periodu, i sa pobedom koju smo upisali protiv njih da izađemo sa velikom dozom samopouzdanja i odigramo možda jednu od ključnih utakmica za ostvarenje našeg cilja, a to je opstanak", ističe Joksimović.

Andrija Luković, sa optimizmom gleda na predstojeći duel, naročito posle velikog boda izvojevanog u Pančevu. 

"Ne postoji nijedna stvar sa kojom oni mogu nas da iznenade, ali ni mi njih. Međutim, igramo kući, pred svojim navijačima u seriji smo dobrih rezultata i mislim da kod kuće treba što pre da rešimo neke stvari. U svakom slučaju ne možemo biti zadovoljni ničim osim pobedom, tako treba da se postavimo od prvog minuta", istakao je Luković.

Utakmica između Radničkog i Voždovca igra se u sredu, 01. maja od 16 časova na stadionu Čair.