Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Derbi juga na "Čairu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2024 11:20
Radost fudbalera Radničkog iz Niša na meču protiv IMT-a MN Press
Radost fudbalera Radničkog iz Niša na meču protiv IMT-a

Niš, Novi Pazar i Beograd biće ovog poslepodneva mesta odigravanja utakmica 23. kola Mozzart Bet Superlige, a prvi na teren u "derbiju juga" izlaze fudbaleri Radničkog iz Niša i Radnika.

To bi ujedno, prema očekivanjima, trebalo da bude i najzanimljviji duel današnjeg programa u elitnom rangu takmičenja u Srbiji, ali i preostale dve utakmice u kojima se sastaju Novi Pazar - Mladost i Voždovac - Spartak obećavaju uzbuđenja. Svaka na svoj način.

Ipak, meč na "Čairu" izaziva najveće inetersovanje i očekuje se da tribine niškog stadiona budu dobro ispunjene.

"Da probamo protiv Radnika da materijalizujemo uspešna prethodna dva meča. Pobeda bi bila veliki vetar u leđa za nastavak prvenstva. Momci su fantastično radili, izgarali su na terenu i nema razloga da tako ne bude i danas. U prošlosti smo protiv Radnika igrali neizvesne i teške utakmice. Pobeda bi nam donela bodove koji nas uvode u mirnu luku, ne treba nam veća motivacija od toga. Ako budemo pravi i na našem maksimumu možemo da očekujemo tri boda", poručio pred meč sa Surduličanima trener Radničkog, Nikola Trajković, dok je strateg gostiju, Dušan Đoršević istakao:

"Posle prethodna tri kola, koja su bila protiv izrazito jakih protivnika, pokazali smo uspon u igri, pa se svi nadamo da možemo da rezultatski prođemo bolje, odnosno da počnemo polako da skupljamo bodove. Naravno, protiv Radničkog iz Niša to nije nimalo lako, jer je Radnički napravio jednu ozbiljnu ekipu, pogotovo u ovom zimskom prelaznom roku gde se pojačao sa nekoliko izuzetnih igrača. Vratio se i Nikola Trajković na poziciju šefa stručnog štaba, tako da nas očekuje jedan ozbiljan izazov, ali nadam se da se uz neka ponovljena izdanja, pogotovo kao ono protiv Partizana, mogli da se nadamo nekim bodovima. Damir Šovšić je nažalost doživeo neugodnu povredu protiv crno-belih, pa je pitanje da li će moći da igra naredni meč, dok su svi ostali igrači na raspolaganju."

Mozzart Bet Superliga, 23. kolo

petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)
/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)
/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

subota

Javor Matis - Vojvodina 2:2 (0:1)
/Bosić 65, Mićić 72 - Zadi 33, Radulović 55/

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)
/Pantović 61 - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvang 84 pen/

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)
/Baždar 7, Natho 29, 35pen - Hajdin 20/

nedelja

Novi Pazar - Mladost 14.30 (TV Arena sport 3)
Voždovac - Spartak 16.30 (TV Arena sport 3)
Radnički Niš - Radnik 18.30 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore