Superliga Srbije

Partizan pobedio Železničar i zadržao prednost u odnosu na Zvezdu pred "večiti derbi"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 20:24
Fudbaleri Partizana MN Press
Fudbaleri Partizana

Partizan je u utakmicu sa Železničarom ušao kao favorit, tako je igrao, ali je i ekipa iz Pančeva pokazala zavidan nivo želje, bila je konstantno opasna po gol, ali su crno-beli jednostavno svoje prilike iskoristili - 3:1 (3:1).

Susret u Humskoj počeo je veoma dinamično, a Partizan je posle sjajne akcije po desnoj strani i centaršuta Aldoa Kalulua koji je fenomenalno pronašao Sameda Baždara, a ovaj sjajno trznuo glavom, poveo 1:0 već u sedmom minutu.

Nastavili su puleni Igora Duljaja da napadaju, ali je usledila jedna pomalo komična situacija, u kojoj je desni bek Partizana, Aranđel Stojković, blokirao pokušaj svog saigrača Jong-Džuna Goha, koji bi gotovo sigurno postigao gol.

Brzo je stigla kazna, budući da je u 20. minutu usledio napad gostiju, visoku loptu na drugu stativu poslao je Branislav Knežević, a tamo je bio Stefan Hajdin, koji je glavom matirao nemoćnog Miloša Krunića.

Od samog početka utakmice bilo je jasno da je Baždar posebno motivisan, igrao je maltene savršeno, a u 29. minutu je fenomenalno spustio loptu za Bibarsa Natha, koji se odlično snašao i vratio prednost svojoj ekipi.

Izraelac je ponovo bio u centru pažnje i svega šest minuta kasnije, kada je u šesnaestercu oboren Baždar, a sudija Danilo Nikolić ke posle duge komunikacije sa VAR sobom sam odlučio da pogleda usporeni snimak. Odlučio je da dosudi penal, koji je u pogodak pretvorio Natho i tako najavio pobedu crno-belih.

U drugom poluvremenu ritam utakmice je opao, Partizan je držao loptu u svojim nogama oko 60% vremena, bio je opasniji po gol rivala, ali promene rezultate nije bilo. Železničar je nekoliko puta pokušao sa dugim loptama, ali nije ozbiljnije pripretio golmanu Kruniću.

"Parni valjak" je posle ove utakmice ostao na prvom mestu Superlige Srbije sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, sa kojom će upravo narednog vikenda odmeriti snage na stadionu "Rajko Mitić". Što se tiče Železničara, puleni Nenada Mijailovića će u sledećem kolu dočekati Radnički iz Niša.

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)

Stadion: Partizana.
Sudija: Danilo Nikolić.
Strelci: /Baždar 7, Natho 29, 35pen - Hajdin 20/

Partizan: Krunić – Stojković, Filipović, Kovačević, Antić – Zahid (od 72. Nikolić), Ovusu – Kalulu (od 61. Severina), Natho (od 61. Kastiljo), Goh (od 85. Trifunović) – Baždar (od 72. Saldanja).

Železničar: Mijatović – Endiaje, Obradović, Stanković, Konatar – Jovanović (od 61. Kahvić), Knežević (od 82. Lakićević), Đorđević, Romanić, Hajdin (od 70. Augusto) – Ignjatijev (od 61. Grgić).

Mozzart Bet Superliga, 23. kolo

petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)
/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)
/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

subota

Javor Matis - Vojvodina 2:2 (0:1)
/Bosić 65, Mićić 72 - Zadi 33, Radulović 55/

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)
/Pantović 61 - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvang 84 pen/

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)
/Baždar 7, Natho 29, 35pen - Hajdin 20/

nedelja

Novi Pazar - Mladost 14.30 (TV Arena sport 3)
Voždovac - Spartak 16.30 (TV Arena sport 3)
Radnički Niš - Radnik 18.30 (TV Arena sport 3)

Standings provided by Sofascore