Superliga Srbije

Ko s kim do kraja plej-auta Mozzart bet Superlige: Radnik ispao, pančevačka "dizelka" zaostaje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 09:21
Mihailo Oreščanin (Radnik) MN Press
Mihailo Oreščanin (Radnik)

Ništa manje zanimljiv rasplet očekuje se u poslednjih pet kola plej-auta Mozzart bet Superlige uz jednu razliku - već se zna jedan putnik za Prvu Ligu Srbije a to je Radnik iz Surdulice.

Poraz od Novog Pazara označio je kraj devetogodišnejg bivstvovanja Surduličana sa populerne "Bombonjere" u eliti. Mnogo je uzroka ovom strmoglavom padu, a prošlogodišnji volšebni opstanak nije bio dovoljna opomena. Promene trenera, nedovoljno ulaganje u igrački kadar odneli su danak, pa će se na "Bombonjeri" sledeće godine gledati drugoligaški fudbal.

U poslednjih pet kola rešiće se i pitanje drugog direktnog člana PLS, kao i dve ekipe koje će u baražu protiv trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe iz Mozzart Bet Prve Lige Srbije tražiti elitni status. Železničar iz Pančeva je najugorženiji jer ima četiri boda manje od Javora i šest manje od IMT-a i Voždovca. Pančevačka "dizelka" igra bolje nego što rezultati pokazuju, trener Siniša Dobrašinović ima pet "finala" da obezbedi bar baraž.

Novi Pazar, Spartak i Radnički iz Niša imaju bodovnu prednost u odnosu na "zmajeve", "traktoriste" i Ivanjičane, a već na praznik rada igraju na svom terenu i pobedama bi mogli da se odlepe i mirnije odigraju završnicu.

Javor je u lošijoj poziciji od Voždovca i IMT-a, osvojio je plej-autu samo bod i ima težak raspored jer bodovno kaska za rivalima. S obzirom na minule sezone, vodiće se bitka za svaki bod, a procene su da će sde sa 43 poena opstati u ligi. 

Raspored do kraja plej-auta Superlige

33. kolo (1. maj): IMT - Radnik (16 AP2), Radnički Niš - Voždovac (16 AP1), Novi Pazar - Javor (18 AP1), Spartak - Železničar (18.30 AP2)

34. kolo (8. maj): IMT - Novi Pazar, Spartak - Radnički Niš, Voždovac - Železničar, Radnik - Javor.

35. kolo (12. maj): Novi Pazar - Spartak, Radnički Niš - IMT, Javor - Voždovac, Železničar - Radnik.

36. kolo (18. maj): Železničar - Novi Pazar, Radnički Niš - Javor, Radnik - Spartak, IMT - Voždovac.

37. kolo (25. maj): Novi Pazar - Radnički Niš, Javor - Železničar, Spartak - IMT, Voždovac - Radnik.

Пласман обезедио Sofascore