Superliga Srbije

Marković i Baždar doneli Partizanu "plus četiri": Crno-beli se namučili u Surdulici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 15:47
Samad Baždar FK Partizan
Samad Baždar

Velika drama je viđena u Surdulici.

Fudbaleri Partizana su imali vođstvo 2:0, ali su igrači Radnika uspeli da smanje tu prednost i gosti iz Humske su do kraja strahovali za bodove, ali su ipak uspeli da pobede i povećaju prednost nad Crvenom zvezdom na "plus četiri" - 2:1 (0.0).

Istina, aktuelni šampion može da je vrati na bod već od 16.00 časova (TV Arena 1 Premium) kada igra protiv Čukaričkog na svom stadionu, a nakon trijumfa crno-belih će sigurno biti pod većim psihološkim pritiskom.

A sve je u Surdulici moglo da bude mnogo drugačije.

Partizan jeste bio bolji, čak i u prvom poluvremenu, ali su u tom periodu meča domaći igrači imali bolje prilike, pre svega u finišu,

Međutim, sve ono zanimljivo što je bilo na ovom susretu dogodilo se u drugih 45 minuta. Partizan je krenuo mnogo ofanzivnije, već na startu imao dve tri sjajne prilike, a onda je usledio penal za domaće nakon prekršaja Svetozara Markovića.

Međutim, najbolji srpski sudija Srđan Jovanović pozvao je iz VAR sobe glavnog arbitra Miloša Milanovića da pogleda tu situaciju, što je on i učinio i promenio odluku.

Taj trenuata dao je krila igračima Partizana, pa su nakon 10 minuta uspeli da postignu vodeći gol preko svog defanzivca, a prdnost je u 90. minutu duplirao baždar.

međutim, već u narednom napadu gostima je dosuđen novi jedanaesterac koji je u gol pretvorio Šovšić i do kraja je gledana prava drama, ali su crno-beli uspeli da ostanu sa maksimalnih "tri od tri" u prolećnmom dleu prvenstva.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 22. kolo

petak

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)
/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

subota

Radnik - Partizan 13.45 (TV Arena 1 Premium)
Crvena zvezda - Čukarički 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Železničar - TSC 18.30 (TV Arena 3 Premium)

nedelja

Javor - Radnički 1923 14.00 (TV Arena sport 5)
Napredak - Novi Pazar 16.30 (TV Arena sport 3)
Vojvodina - Spartak Subotica 18.30 (TV Arena 1 Premium)

ponedeljak

Mladost - Voždovac 16.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore