Vesti iz fudbala

Nasilje u fudbalu je neprihvatljivo: Predsednik FIFA osudio incidente u Turskoj

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.03.2024 11:31
Tuča na terenu posle meča Trabzon - Fenerbahčle Tanjug/Huseyin Yavuz/Dia Images via AP
Tuča na terenu posle meča Trabzon - Fenerbahčle

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA), Đani Infantino rekao je da je nasilje viđeno posle utakmice 30. kola turskog šampionata između Trabzona i Fenerbahčea (2:3) aspolutno neprihvatljivo.

Utakmica je odigrana u nedelju uveče na stadionu "Šenol Guneš", a Fenerbahče je predvođen kapitenom Dušanom Tadićem do pobede stigao golom Mišija Bašuaija u 87. minutu. 

"Nasilje posle utakmice turske Superlige između Trabzona i Fenerbahčea je apsolutno neprihvatljivo. Na terenu ili van njega, nasilju nema mesta u našem sportu ili društvu", napisao je Infantino na Instagramu, a prenosi zvanični sajt FIFA.

 

 

Incidenti su počeli kad je u sudijskoj nadoknadi neko od domaćih navijača pogodio golmana gostiju, Hrvata Dominika Livakovića, posle čega je došlo do verbalnog sukoba između fudbalera dva tima, a zatim i do fizičkog obračuna igrača dve ekipe.

Zatim su na teren utrčali i navijači domaće ekipe, a jedan od njih je čak i nožem pretio igračima Fenerbahčea. Policija je na kraju uspela da spreči teže posledice, a golmana Livakovića je neko udario u glavu dok je odlazio sa terena.

"Rekao sam to ranije, i ponoviću - bez izuzetka, u fudbalu svi igrači moraju da budu sigurni da bi igrali igru koja donosi takvu radost tolikom broju ljudi širom sveta. Pozivam nadležne vlasti da obezbede da se ovo poštuje na svim nivoima i da počinioci šokantnih događaja u Trabzonu budu pozvani na odgovornost za svoje postupke", napisao je Infantino.