Vesti iz fudbala

Trabzon kažnjen zbog nereda navijača: Šest mečeva bez publike i da plati 87.000 evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 15:34
Navijači Trabzona jure igrače Fenerbahčea na terenu Tanjug/Huseyin Yavuz/Dia Images
Navijači Trabzona jure igrače Fenerbahčea na terenu

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Turske kaznila je Trabzon sa šest utakmica bez prisustva publike zbog incidenata posle utakmice tog kluba i Fenerbahčea koja je odigrana 17. marta.

Incident se desio kad su, posle meča u kom je Fenerbahče pobedio 3:2, navijači Trabzona uleteli na teren, pa je došlo do tuče sa pojedinim igračima Fenerbahčea.

Haotične scene su trajale nekoliko minuta, pre nego što je postalo jasno da obezbeđenje ne može da se izbori sa huliganima, pa je morala da interveniše policija kako bi sprečila incidente većih razmera.

 

 

Uz kaznu od šest mečeva igranja bez prisustva publike, Fudbalski klub Trabzon je zbog pomenutih incidenata kažnjen i novčano i to sa oko 87.000 evra.

Od fudbalera koji su učestvovali u tuči po okončanju utakmice kažnjen je samo član Fenerbahčea, Holanđanin Džejden Kvin Ostervolde koji je dobio jendu utakmicu suspenzije.

Čelnici Fenerbahčea su čak razmišljali da zbog incidenat na pomentoj utakmici istupe iz turske Superlige, ali je nakon vanredne skupštine kluba odlučeno da se ne povlači tako radikalan potez.