Vesti iz fudbala

Skupština Fenerbahčea lomi koplja o (ne)povlačenju iz Superlige Turske: Sudbina Dušana Tadića u rukama klupskih delegata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 18:32
Dušan Tadić, s ostalim fudbalerima Fenerbahčea, čeka odluku najviše klupske instance Guliver
Dušan Tadić, s ostalim fudbalerima Fenerbahčea, čeka odluku najviše klupske instance

Još nije gotovo "treće poluvreme" meča Trabzona i Fenerbahčea, u kom je istanbulski velikan 17. marta utišao rivalovu publiku na tribinama domaćeg stadiona (2:3), ali bi posle sutrašnje klupske Skupštine Fenera trebalo makar da se zna hoće li srpski fudbaler Dušan Tadić i njegove kolege nastaviti da igraju Superligu Turske.

Vanredna sednica najviše instance zakazana je zbog skandala na pomenutom gostovanju, kada su pristalice Trabzona, ničim izazvane, napale ekipu sa Bosfora, a pojedinci, poput golmana Livakovića, morali da odgovore na fizičke nasrtaje. Pri čemu je Hrvat još tokom meča pogođen ubačenim predmetom u glavu. 

Jedina tačka dnevnog reda je dalji status Fenerbahčea u najvišem rangu takmičenja, jer ima zagovornika napuštanja turske fudbalske elite, u znak protesta i nezadovoljstva reakcijom tamošnjeg Saveza. 

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Đani Infantino, osudio je nasilje kao "apsolutno neprihvatljivo", evropska "kuća fudbala" najavića je moguću istragu, ali Fener hoće domaću pravdu. 

Zbog neviđene tuče, 13 navijača Trabzona je uhapšeno, a petorica se još nalaze u istražnom zatvoru i čekaju pokretanje sudskog postupka i, opšta je prognoza, adekvatne zatvorske kazne za atak na fudbalera Fenerbahčea. 

Bez obzira na sve, teško je čak i zamisliti da će klub povući tako radikalan potez, pogotovo u trenutku kada ga samo dva boda dele od vodećeg Galatasaraja u njihovoj večitoj borbi za krunu državnog šampiona. Ukoliko sve bude u redu, tadić i kompanija bi ove srede trebalo da igraju sa Adanom. 

Standings provided by Sofascore