Superliga Srbije

Nakon Ilića, ide i Saldanja: Fenerbahče otpočeo pregovore sa Partizanom za Brazilca

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.01.2024 13:09
Fudbaler Partizana, Mateus Saldanja MN Press
Fudbaler Partizana, Mateus Saldanja

Nakon Mihajla Ilića, Mateus Saldanja bi mogao da bude sledeće ime koje će napustiti Partizan. Turski mediji prenose kako je Fenerbahče otpočeo pregovore sa crno-belima za brazilskog napadača. 

Iz uprave aktuelnog lidera Mozzart Bet Superlige Srbije su tvrdili kako najbolji strelac domaćeg takmičenja nije na prodaju i da će ostati do kraja sezone u Humskoj, ipak deluje da neće biti tako. Od kako je počela zimska pauza, u medijima su se spominjale razne destinacije za Brazilca. Zainteresovani su bili Bešiktaš, Tuluz, bilo je čak i opcija da Saldanja ode nazad u domovinu. Kako prenose turski mediji, trenutno je najozbiljniji Fenerbahče.

 

 

 

Istanbulska ekipa je ove sezone dovela izuzetno zvučna pojačanja kako bi osvojili titulu. Redom su na Bosfor stizali Dušan Tadić, Edin Džeko, Džengiz Under, Dominik Livaković, Bekao, Điku, Šumanski... Uprava kluba je odlučila da se i u zimskom prelaznom roku pojača te su novi igrači postali i Leonardo Bonući, kao i Rade Krunić. Turci su tako pojačali odbranu i vezni red, te je ostao samo napad.

Mateus Saldanja je verovatno glavni razlog što se Partizan trenutno nalazi na liderskoj poziciji Mozzart Bet Superlige Srbije. Brazilac je na 18 odigranih mečeva upisao 14 pogodaka i dodao četiri asistencije. U završnoj trećini terena preciznost dodavanja mu je na visokih 70 posto, dok je takođe bio i uspešan u 66 posto svojih driblinga. 

Fenerbahče već ima "drim-tim" kada je u pitanju turskom+ prvenstvo, dolaskom Saldanje bi dobili širinu u rosteru i tako došli u mogućnost da osim ligaške titule napadnu nacionalni kup, kao i trofej u Ligi Konferencija.