Vesti iz fudbala

Indonezija nagovara Australiju na zajedničku kandidaturu za organizaciju Mundijala 2034: U opticaju još dve države

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 09:56
Indonezija nagovara Australiju na zajedničku kandidaturu za organizaciju Mundijala 2034: U opticaju još dve države Guliver/Photo by Asep Solihin INA Photo Agency imago images)

Indonezija i tamošnji Fudbalski savez baš su zapeli da organizuju Svetsko prvenstvo 2034. godine, pa uveliko pregovaraju oko podnošenja potencijalnih zajedničkih kandidatura Međunarodnoj fudbalskoj federaciji. 

Čelnici FIFA pre nekoliko dana su pozvali zemlje iz Azije i Okeanije da se upuste u trku za pomenuti Mundijal, a Indonežani su za sada najaktivniji po tom pitanju. Poslednja zemlja kojoj su se obratili je Australija, koja je ovog leta bila domaćin vrhunski sprovedenog SP za žene. 

"Počeli smo razgovore sa Australijom. Kada sam bio u poseti Maleziji i Singapuru izrazili su želju da nam se pridruže", rekao je Erik Tohir, predsednik Fudbalskog saveza Indonezije.

Za sada je jedina zemlja koja je zvanično objavila da želi Mundijal 2034. godine na svojoj teritoriji je Saudijska Arabija, čije vlasti planiraju da nastave tamo gde je stao obližnji Katar prošle zime. 

Planetarni šampionat 2026. organizovaće Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko, dok je Mundijal 2030. dodeljen Španiji, Portugalu i Maroku, s tim da će nekoliko utakmica biti upriličeno u Argentini, Paragvaju i Urugvaju.