Vesti iz fudbala

Infantino najavljuje spektakl: Mundijal 2030. će biti nešto do sada nije viđeno

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.04.2024 23:10
Predsednik FIFA, Đani Infantino Tanjug/AP Photo/Jorge Saenz
Predsednik FIFA, Đani Infantino

Predsednik FIFA, Đani Infantino je najavio da će Svetsko prvenstvo 2030. godine biti pravi spektakl. Te godine će se obeležiti 100 godina od prvog Mundijala koji je održan 1930. godine u Urugvaju.

Ovo će biti prvo Svetsko prvenstvo koje će se održati na čak tri kontinenta i u šest zemalja. Domaćini će zvanično biti Španija, Portugal i Maroko, dok će otvaranje biti u Urugvaju. Argentina i Paragvaj će takođe svoje uvodne utakmice odigrati u svojim zemljama.

"To Svetsko prvenstvo će biti nešto specijalno i jedinstveno, nešto što do sada nije višeno. Još pre nekoliko godima smo počeli da razmišljamo o tome i bilo nam je jasno da to neće biti obično takmičenje. Imamo priliku da se podsetimo svih dosadašnjih Mundijala, učesnika i pobednika. To mora biti nešto što do sada nije viđeno", izjavio je Infantino.

Još uvek nije poznato gde će se igrati finale na tom Mundijalu. Glavni favoriti su Madrid, odnosno "Santijago Bernabeu" i Barselona, odnosno "Kamp Nou". Ipak, finalnu utakmicu želi i Maroko koji ima u planu izgradnju najvećeg stadiona na svetu u Kazablanki.