Vesti iz fudbala

Saudijska Arabija izvesno domaćin Mundijala 2034: Predsednik FIFA uputio logičnu poruku posle odustajanja Australije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 21:58
Saudijska Arabija izvesno domaćin Mundijala 2034: Predsednik FIFA uputio logičnu poruku posle odustajanja Australije Guliver

Kada vođstvo Saudijske Arabije nešto naumi onda to pre ili kasnije i izvede, pa je tako ovoj bogatoj državi Bliskog istoka pošlo za rukom da dobije organizaciju Svetskog prvenstva za fudbalere 2034. godine. Istina, uz malu pomoć Australije, pošto je jedini protivkandidat odustao od borbe. 

Australijanci su povukli prijavu, a predsednik Međunarodne fudbalske federacije, Đani Infantino, večeras je ne navodeći ime jedinog mogućeg domaćina pomenutog Mundijala dovoljno jasno najavio da će posle Katara još jedna država iz tog dela sveta ugostiti najbolje reprezentacije na planeti. 

"Fudbal ujedinjuje svet kao nijedan drugi sport, a Mundijal je savršen primer poruke jedinstva i inkluzije, kao i primer kako različite kulture mogu funkcionisati zajedno i učiti kako bi se bolje razumeli", napisao je Infantino na društvenim mrežama, potvdivši da će nova fudbalska Meka za vrsne igrače i trenere otići korak dalje u samopromociji. 

Ostaje samo puka formalnost, a to je da na Kongresu FIFA, krajem ove godine,bude potvrđen Mundijal u Saudijskoj Arabiji.