• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Srbija napada polufinale, kvalitet ima!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 09.12.2016.
EHF Euro
"Devojke su umorne i iscrpljene, ali i ostale su. Krećemo iz početka, kao da nemamo nijedan bod i pokušavamo iz...

A sada borba za polufinale...

Srbija i Švedska takmičenje u Grupi I druge faze na Evropskom prvenstvu za rukometašice počeće sa prvog mesta (po tri boda). Ove dve selekcije biće na meti Francuske, Holandije i Nemačke u borbi za polufinale.
 

Bravo naše LAVICE!


Selektorka Dragica Đurić preporodila je nacionalni tim i u Švedskoj gledamo jednu novu Srbiju, snažnu i spremnu da iznenadi svakoga. Srbiju koja se nikoga ne plaši. Devojke su to pokazale u prve tri utakmice na prvenstvu, sa dve pobede i remijem. Snažno su odigrale i protiv domaćina, ali je nedostajalo malo sreće da se stigne do trijumfa, iste one koja, sa druge strane, na kraju bila naš saveznik u osvajanju boda.

"Evo već treća utakmica za redom sa Šveđankama i treća nerešena, što znači da je kvalitet negde tu. Vodile smo veliki deo utakmice, dozvolile da one povedu, dovedu utakmicu u pitanje. Možda je na kraju nerešeno i nerealno", rekla je Dragica Đurić posle utakmice.

Drugi krug, prvo mesto...

"To je nešto o čemu smo maštali, ali to je prošlo i treba da se pripremimo za drugi krug. Devojke su umorne i iscrpljene, ali i ostale su. Krećemo iz početka, kao da nemamo nijedan bod i pokušavamo iz utakmice u utakmicu damo što više možemo", rekla je selektorka.

Srbija će u drugoj fazi igrati u grupi sa Holandijom, Nemačkom i Francuskom.

"Trudićemo se da tu prvu utakmicu odigramo što koncentrisanije. Danas smo imali mali pad koncentracije u šutu i to nas je koštalo pobede", rekla je Dragica Đurić.

Golmana Jovana Risović ocenila je da je utakmica bila jako teška, ali i da su sudije pomogle Švedskoj.

"Neverovatna utakmica, i fizički, i emotivno teška. Ostavile smo poslednji atom snage na terenu. Imale smo i igru, i vođstvo, pale, pomogle su im i sudije. Nisu sudile ono što je trebalo. Održavale su Švedsku u igri na sve načine. Čestitala bih svojim devojkama jer smo igrale jako dobro odbranu. Malo se u napadu nismo snalazili, ali sve u svemu sam jako ponosna, jer smo napravile veliki rezultat i nismo nam dali da nas slome", rekla je Risovićeva.

"Znam da mnogi nisu verovali da možemo da prenesemo tri boda, ali mogli smo i sva četiri. Idemo dalje. Nastavićemo da igramo ovako i u Geteborgu i sigurna sam u pozitivan rezultat", dodala je ona.

Katarina Krpež Šlezak je kazala da je ekipu stigao umor.

"Jako teška utakmica. Stigao nas je umor. Borili smo se do kraja, nismo posustali. Bolje sada da izgubimo bod nego kasnije", rekla je ona.

<< NAZAD