Premijer liga

Enco Fernandez ide na operaciju bruha da bi bio spreman za Kopa Amerike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 19:35
Enco Fernandez mora na operaciju pre kraja sezone Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Enco Fernandez mora na operaciju pre kraja sezone

Čelsiju je ostala samo Premijer liga posle eliminacije u FA Kupu Engleske, ali s obzirom da imaju čak šest utakmica do kraja, a samo šest bodova manje od Mančester junajteda možda bi mogli do kraja i do šestog mesta. 

Međutim, kako piše argentinski "Ole", menadžer Maurisio Poketino ostaće do kraja sezone bez Enca Fernandeza koji mora da operiše bruh. Već neko vreme mladog veznog reprezentativca Argentine muči ovaj problem, ali igrao je i plan je bio da se intervencija obavi po završetku sezone.

 

 

Međutim, s obzirom na to da se njemu stanje pogoršalo, a Argentinu očekuje od 20. juna Kopa Amerike (svetski prvaci se ozbiljno pripremaju da potvrde primat i na svom kontinentu), u dogovoru lekara Čelsija i selekcije "gaučosa" odlučeno je da Enco ode što pre na operaciju. Oporavak traje nekoliko nedelja, a plan je da se Enco vrati treninzima sredinom maja, a zatim priključi pripremama Argentine za Kopa Amerike.

Najkuplji igrač u istoriji Premijer lige, plaćen u januaru prošle godine 121,8 milion evra Benfiki, tek u nekim mečevima je potvrdio klasu svetskog prvaka i igrača vrednog tih novaca.

Odigrao je 40 mečeva za "plavce" u svim takmičenjima uz sedam golova i tri asistencije, ali od njega se tek narednih sezona očekuje da bude lider tima i vrati Čelsi u sam vrh Premijer lige.

 

 

"Plavci" do kraja Premijer lige igraju protiv Aston Vile, Totenhema, Vest Hema, Notingem Foresta, Brajtona i Bornmuta. Nimalo lak raspored za tim Maurisija Poketina koji se još uvek ne miri sa devetim mestom i traži od igrača maksimaum angažovanja kako bi se popravio plasman. A, u zavisnosti od plasmana možda će zavisiti i ostanak Poketina na klupi ekipe sa "Stamford bridža", napominju engleski mediji.