NBA

NBA liga na Areni: Jokić i aktuelni šampioni stižu u LA, vreme je da Ham otkrije sve svoje karte

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 20:32
Nikola Jokić na niskom postu u duelu sa Entonijem Dejvisom i Lebronom Džejmsom. Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić na niskom postu u duelu sa Entonijem Dejvisom i Lebronom Džejmsom.

Idealno veče za sve košarkaške sladokusce, nastavlja se plej-of NBA lige, a u noći pred nama na TV Arena 1 Premium kanalu biće prenošene dve utakmice. 

Prvi će na parket istrčati košarkaši Orlanda i Klivlenda (01:00). Kavalirsi vode 2:0 u seriji i sudeći prema okršajima u Ohaju, gosti su izraziti favoriti. Orlando više nema prava na grešku, pa ostaje da se vidi šta će  Bankero i družina uraditi protiv tima koji ih je poslednji put u Orlandu "razbio" sa gotovo 30 razlika.

U žiži javnosti, naravno, biće susret LA Lejkersa i Denvera (04:00), za koga nastupa naš Nikola Jokić. Ovo će biti njihov treći okršaj u plej-ofu, nakon što prethodna dva pripala franšizi iz Kolorada. A, posle  svega što smo videli u "Bol areni" u poslednjoj utakmici, kada je Marej uz zvuk sirene postigao pobednički koš za Nagetse, sigurno nas dosta uzbuđenja očekuje i večeras u "gradu anđela".

LA Lejkersi nemaju prava na grešku. Naročito posle svega što se izdešavalo u prethodna dva susreta, kada su u oba navrata prokockali dvocifrenu prednost. Poraz bi gotovo sigurno značio i kraj za Lebrona i družinu u ovoj seriji. A, ključno pitanje za "jezeraše" večeras biće kako zaustaviti pik-en-rol Jokića i Mareja?
 

 

 

Kada se god lomio rezultat u prethodnih 10 okršaja Denvera i Lejkersa, koji su, uzgred, svi pripali Nagetsima, najbolji duo NBA lige preuzeo je kontrolu u finišu i "klač" poenima Jokića ili Mareja, rešavao utakmice. Isti scenario videli smo i u poslednjem duelu kada se Džamal zapalio u poslednjoj četvrtini i  košem u poslednjoj sekundi produžio je agoniju Lejkersa, koja traje još od sredine decembra 2022. godine. Pa će biti interesantno videti šta je večeras po tom pitanju spremio Darvin Ham.

Trener Lejkersa u više navrata isticao je da je pik-en-rol Jokića i Mareja ključni problem njegovog tima. Odbrana za takvu igru Nagetsa gotovo i da ne postoji. Pokušavao je Ham da udvaja Jokića, poslavši Hačimuru da ga brani na visokom postu. Držao je Dejvisa kao plan B u reketu, dok se Lebron uglavnom vrteo oko Gordona i ništa od toga nije donosilo konkretne rezultate. Jokić je uvek pronalazio rupe u odbrani i visokim procentima šuta iz reketa, dolazio do poena. A, kada bi umor učinio svoje, Marej ili Porter bi isplivali kao rezervno rešenje spolja. 

Ostaje sada pitanje kakvo je iznenađenje spremio večeras trener Lejkersa za Nagetse. Prema njegovim rečima nije želeo da ispuca sve svoje defanzivne taktike u prve dve serije. Govorio je da ima još nekoliko opcija za duo šampiona NBA lige, ali, sada već mora da otkrije svoje karte.

Mnogi analitičari smatraju da i nema leka za napad Denvera ove sezone i da je jedini način da se pobede ako se bolje pokažu na ofanzivnom delu terena. Stoga, mnogo toga zavisiće od Rasela, koji se dobro pokazao u prethodnoj partiji. Kao i od Hačimure i Rivsa, koji su pošteno podbacili ove godine u plej-ofu. A, pored toga trebaće im mnogo veća enerija i sa klupe, naročito tokom minuta koje Jokić provodi kraj terena.

Bilo kako bilo, sigurno nas očekuje pravi spektakl i mnogo trenerskih nadmudrivanja. A, ko će poneti primate bolje ekipe večeras, saznaćemo u ranim jutarnjim časovima na Areni 1 Premium. Zato, ostanite uz nas.