NBA

Problemi za Dalas pred Oklahomu: Maksi Kleber završio sezonu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 08:55
Pad Maksija Klebera protiv Klipersa Tanjug/AP Photo/Jeffrey McWhorter
Pad Maksija Klebera protiv Klipersa

Pogodio je Dalas kada je angažovao iskusnog nemačkog krilnog centra Maksija Klebera, ali će izvesno ostati bez njega do kraja sezone jer je ozbiljno (treći stepen) iščašio zglob desnog ramena u poslednjoj plej-of utakmici NBA protiv Klipersa a posle kontakta sa Amirom Kofijem, prenosi ESPN.

Ne zna se koliko će Kleber odsustvovati sa terena jer su zakazani još neki pregledi, ali s obzirom na stepen iščašenja, teško je verovati da može da se oporavi u narednih mesec dana. Nemac je veći deo prve polovine sezone propustio zbog povrede nožnog prsta, ali je donosio ekipi Luke Dončića defanzivnu stabilnost, kao i veoma dobar procenat šuta za tri poena.

U trijumfu Dalasa nad Klipersima (4:2 u seriji) pogodio je 10 trojki iz 18 pokušaja, neke su bile ekstremno važne za konačan ishod. Kleber je ove sezone odigrao 49 mečeva za Dalas, postizao je pet poena po meču, uz tri skoka i 1,5 asistencija za prosečno oko 20 minuta.

Prvi meč polufinalne serije Zapadne konferencije između Oklahome i Dalasa igra se u sredu od 3.30 po srpskom vremenu uz prenos na TV Arena sport.