NBA

Dalas precrtao LA Klipers: Dončić delio asistencije, Irving sipao poene

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 08:00
Luka Dončić, košarkaš Dalasa, u meču NBA plej-ofa u kom su Maveriksi izbacili LA Klipers Tanjug/AP Photo/Jeffrey McWhorter
Luka Dončić, košarkaš Dalasa, u meču NBA plej-ofa u kom su Maveriksi izbacili LA Klipers

Dalas nije hteo da produžava unedogled svoju četvrtfinalnu seriju plej-of mečeva već je u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu vrlo naoštren dočekao LA Klipers i četvrtom pobedom protiv gostiju iz Kalifornije očekivano i sasvim zasluženo prošao u polufinale Zapadne konferencije NBA - 114:101, čime je zatvoren spisak učesnika druge runde doigravanja u tom krilu najjače košarkaške lige na svetu.  

Kao po običaju, zvezde večeri bili su Kajri Irving i Luka Dončić. Amerikanac je bio iznad ostalih po efikasnosti, pa je meč završio s 30 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Rovitog Slovenca nije služio šut kao inače, pa je kraj utakmice dočekao sa "skromnih" 28 poena, ali je zato delio lopte kao na tacni.

 

 

Čak 13 puta ju je u pravom trenutku dodavao saigračima, a oni njegov sjajan pregled igre i osećaj za trenutak pretrvarali u koševe. Ispratio ih je Pi Džej Vagington, u čijem trojkaškom skoru su završila četiri pogođena šuta sa distance. Jedan manje od Irvinga, s kojim je zajedno pogodio više trica od celog tima Klipersa (8). 

U poraženom i eliminisanom sastavu nije bilo konstatnosti, svi su oscilirali od sjaja do očaja i nazad, a u takvim okolnostima najviše su uradili Norman Pauel (20 poena), Džejms Harden (16 poena, 13 asistencija), Pol Džordž (18 peona, 11 skokova).

 

 

Baš premalo za izjednačenje u seriji, pa su Maveriksi otišli u duel sa Oklahomom. Nikola Jokić i njegov Denver još ranije su zakazali okršaje sa Minesotom, u nastavku borbe za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, a njihov startni duel na programu je već na prelazu iz jednog u drugi dan ovogvikenda. 

NBA, 1. kolo plej-ofa

Istočna konferencija

Orlando – Klivlend 103:96 (3:3 u seriji)

Indijana - Mivoki 4:2 

Njujork - Filadelfija 4:2

Boston – Majami 4:1

Zapadna konferencija

Dalas – LA Klipers 114:101 (4:2 u seriji)

Oklahoma – Nju Orleans 4:0

Minesota – Finiks 4:0

Denver – LA Lejkers 4:1

 

Cup tree provided by Sofascore