NBA

Dončić predvodio Dalas do pobede protiv LA Klipersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 07:02
Luka Dončić Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)
Luka Dončić

Dalas je poveo u seriji plej-ofa Zapadne konferencije protiv LA Klipersa - 101:90, a do pobede, ko bi drugi svoj tim predvodio je Luka Dončić, mada je veliku pomoć imao i od Kajri Irvinga. 

Pomenuti tandem, nije se obazirao na provokacije rivala iz "grada anđela", već je odigrao fantastičan meč, a Dončić je na kraju ovaj duel završio sa 22 poena, deset skokova i devet asistencija, što znači da mu je nedostajala samo još jedna za novi tripl-dabl. 

 

 

U stopu ga je pratio izuzetno raspoloženi Irving koji je upisao 21 poen, četiri skoka i šest uspešnih asistencija, dok su im najbliži po učinku bili, Derik Lajvli sa 13 poena, zatim odlični krilni centar Pi Džej Vašington sa deset poena i pet skokova.

Utakmica između pomenuta dva rivala bila je na ivici "sukoba" od starta meča i samo je nedostajala "iskra" da "zapali" parket u "Amerikan Airlines centaru"

 

 

Prva varnica izbila je između Terensa Mana i Pi Džej Vašingtona, potom je Dončića oštro faulirao Rasel Vestbruk. Ipak, sve se brzo smirilo, a dominacija Dalasa se nastavila.  

U ekipi LA Klipersa jedini raspoložen za igru, ne i za provokacije bio je Džejms Harden, koji je meč završio sa 21 poenom, a imao je pet od ukupno deset trojki svog tima. Sa istim učinkom bio je i Norman Pauel, Ivica Zubac je uz 19 poena dodao i osam skokova.

 

 

Naredni meč je na programu u nedelju od 21.30 na parketu Dalasa. Domaćin pobedom u narednom duelu možde da napravi krupan korak ka plasmana u narednu rundu, dok ekipa iz "grda anđela", za trijumf mora da pokaže mnogo više nego u ovom meču.


NBA plej-of

 

Dalas - LA Klipersi 101:90 (2:1 u seriji)

Indijana - Milvoki 121:118 (2:1 u seriji)

 

Cup tree provided by Sofascore