NBA

Analiza utakmice između Lejkersa i Denvera: Nikola Jokić, najnesebičniji MVP u istoriji NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 09:48
Nikola Jokić AP Photo/Ashley Landis
Nikola Jokić

Jezeraši iz Los Anđelesa su, drugu godinu za redom, na pragu da budu počišćeni od Denver Nagetsa, nakon što su u najmanje borbenoj utakmici serije poraženi, 105:112.

Domaći tim je ponovo krenuo snažno i motivisano, došli su do dvocifrene prednosti, ali šampioni iz Kolorada nisu dopustili Lejkersima da na poluvreme odu sa osetnom razlikom, kao u prethodne dve utakmice, što je bio ključ lakšeg trijumfa.

Zanimljivo, Nagetsi su postali tek četvrti tim u istoriji koji je pobedio tri vezane utakmice u plej-ofu, u kojima je gubio na poluvremenu. Kao da znaju da imaju bar jednu brzinu više od Lejkersa.

Denver će priliku za "metlu" imati u noći između subote i nedelje, na ovom istom mestu od 02.30 časa, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Prelazimo na ocene igrača!

Ocene Nagetsa

Eron Gordon - 9

Jedna od onih partija Erona Gordona, kojom nas podseti da je baš on bio taj deo koji nedostaje u šampionskoj slagalici. Kako sam reče, on je "samo" tu da pokupi otpatke talentovanijih saigrača. Možda i jeste, ali verujem da je malo ko u istoriji te otpatke skupljao kvalitetnije.

Nikola Jokić - 9

Nastavak dominacije. Ništa ga nije izbacilo iz ritma, pa ni dve lične greške u uvodnim minutima meča. Najbolje od svega jeste to što i nije tražio svoj šut. On bi igru kontrolisao bez i jednog postignutog poena. Najnesebičniji MVP u istoriji, jedini rame uz rame s njim je Tim Dankan.

 

 

Džamal Marej - 8,5

Nagetsima ovoga puta nisu bili potrebni njegovi herojski podvizi, jer se pojavio mnogo pre toga. Ono što je nedostajalo Denveru da i prošli meč reši mnogo ranije, sada su dobili - Džamalove pravovremene pogotke.

Majk Porter Džunior - 8,5

Način na koji ovaj momak igra i kako se kreće, nakon tri operacije leđa, nikada neće prestati da oduševljava. Najlepši skok-šut, ili jedan od, u čitavoj ligi. Nastavlja da nadograđuje sebe kao defanzivac i dodavač.

Kentavijus Kaldvel-Poup - 7,5

I da odigra najgoru ofanzivnu utakmicu u karijeri, KCP verovatno ne bi dobio ispod 7 od nas, zbog načina na koji gine u defanzivi.

Kristijan Braun - 6

Blage kritike na Braunov račun. Sve je dobro kada se pobedi, ali Lejkersi su u više navrata pored njega probijali u srce reketa bez ikakvog otpora. Nešto na šta nismo navikli od Brauna, nešto što je, šta više, njegova najjača strana.

 

 

Pejton Votson - 7

Standarno odličan doprinos u odbrani. Traži se mnogo od njega. Čuvao je Lebrona, čuvao je Dejvisa. Za jednog tako mladog i, što se plej-ofa tiče, jako neiskusnog momka, da "preživi" te duele makar polovično uspešno je velika stvar.

Redži Džekson - 7

Konačno Redžijev pravi doprinos. Jedan lep horog, jedna trojka iz ritma, dovoljno.

Džastin Holidej - 6

Razumemo želju za doprinosom i cenimo defanzivne nastupe, ali Holidej je šutnuo čak 4 ishitrene trojke u momentima kada su Nagetsi sigurno mogli da organizuju nešto bolje.

Ocene Lejkersa

Entoni Dejvis - 8,5

Preslikana situacija iz prvih utakmica, perfektan u prvom poluvremenu i delom u trećoj četvrtini, a onda lagano gašenje. U ovoj utakmici je, kao i ostatak ekipe, odustao jako rano.

Lebron Džejms - 7,5

Nije Lebron podbacio, ali ovo je daleko od njegovih najboljih plej-of izdanja. Kontrola utakmice koju je prikazao u prošlom duelu, ovoga puta je izostala. Kao i Dejvis, govorom tela pokazao da se ne nada mnogo čemu u ovoj seriji.

 

 

Ostin Rivs - 8

Konačno dobra Ostinova partija, ali izgleda da ništa nije dovoljno za Jezeraše. Krenuo je veoma raspoloženo, napadao obruč, uspeo da iznudi nekoliko prekršaja i poremeti odbranu Nagetsa. Kao i ostatak tima, prosto nestao, ponovo, u trećoj četvrtini. U poslednjoj je predvodio poslednje trzaje svog tima, ali bezuspešno.

Rui Hačimura - 6,5

Japanac u tri meča beleži 5 poena i 3 skoka protiv Nagetsa. U prošlogodišnjoj seriji beležio je 15 i 4. Osim velikog tela, malo čvrstine, apsolutno ništa nije doprineo u ovoj seriji.

Dianđelo Rasel - 5

Nova užasna partija Rasela. Nepostojeći. Nevidljivi. Sveo je sebe na spotap šutera i ništa više. Nema ga u organizaciji igre, nema ga u protoku lopte. Defanziva nikada nije bila jača strana.

Spenser Dinvidi - 7

Konačno doprinos momka koji je u Lejkerse stigao u samom finišu sezone. Šut ponovo nije hteo, kao ni ostatak tima, ali je pronašao alternativne načine. Napao je obruč nekoliko puta, iz te agresivnosti kreirao i za saigrače. "Pobedio" je svoje minute sa +3, jedini sa pozitivnim učinkom među svojim saigračima.

Gejb Vinsent - 6,5

Kao i Dinvidi, uspeo je da donese po nešto svom timu. Malo agresivnosti u odbrani, dva pogotka iz igre. U svakom slučaju, igra klupe nije bila problem ove večeri.

Taurin Prins - 7

Prins je najstandarniji igrač Lejkersa sa klupe i ubeđen sam da bi bolje prošli da su ga umesto Rasela, ili Rivsa, učinili delom startne petorke.