Novak Djoković

Novak Đoković - Kasper Rud, nova epizoda: Prvi reket sveta i Norvežanin igrali u Monte Karlu, možda će i u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 13:11
Novak Đoković i Kasper potencijalni takmaci u četvrtfinalu rimskog Mastersa Guliver
Novak Đoković i Kasper potencijalni takmaci u četvrtfinalu rimskog Mastersa

Novak Đoković saznao je jednu izvesnu i sve potrencijalne prepreke na putu ka svojoj sedmoj Masters tituli u Rimu , a ono što odmah upada u oči jeste da će prvi reket sveta i vlasnik svih najvažnijih rekrorda u istoriji tenisa ići istom putanjom kao u Monte Karlu, gde je prerano ispao. 

Najbolji teniser sveta svih vremena oslobođen je obaveza u prvoj rundi, dok će u drugoj dočekati nekog kvalifikanta ili Romana Safijulina. S Rusom je počeo i na poslednjem turniru ATP serije 1.000 na kom je nastupao, pobedivši ga lako u dva seta (6:1, 6:2). Iza toga mu sleduje verovatni duel sa Argentincem Serundolom, a onda i protiv Rusa Karena Hačanova. 

 

 

Prema projekciji, osvajač 24 Grend slema u četvrtfinalu bi trebalo da ima priliku za revanš  Kasperu Rudu, jer mu se baš mladi norveški teniser isprečio u polufinalu takmičenja od pre nekoliko nedelja - 1:2 (4:6, 6:1, 4:6). Nanevši mu prvi poraz posle pet trijumfa najboljeg sprotiste sveta u 2023. godini

U eventualnom polufinalu protivnik srpskom asu biće neko od starih znanaca i manje više redovnih "mušterija - Nemac Aleksander Zverev (8:4 u pobedama za našeg asa) ili Grigor Dimitrov iz Bugarske (12:1)

 

 

Teniski klasiko Đoković - Rafael Nadal "rezervisan" je tek za finale, pod uslovom da Srbin i Španac doguraju tako daleko, jer Nole nije u najboljoj formi ove sezone i još čeka na titulu, dok Rafa nikako da "ispegla" posledice brojnih povreda i bolovanja. 

Novak je šampionske govore u prestonici Italije držao 2008, 2011, 2014, 2015, 2020. i 2022. godine, dok je prošlog maja to učinio Danil Medvedev (Rusija). Borba za trofej Otvorenog prvenstva Italije trajeće od 8. do 19. maja. 

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Miomir Kecmanović će igrati sa kvalifikantom u prvom kolu, a u drugom sa Kasperom Rudom, dok će Dušan Lajović imati težak zadatak na startu protiv Lorenca Sonega iz Italije.