Evroliga

Slukas nerešiva enigma za Makabi u "OAKA" Areni: Panatinaikos izjednačio u seriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 22:16
Košarkaši Panatinaikosa MN Press
Košarkaši Panatinaikosa

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Makabi u "OAKA" Areni i na krilima sjajne role Kostasa Slukasa, došli do izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji Evrolige  - 95:79 (20:28, 31:11, 20:21, 24:19).

Iskusni plejmejker grčkog tima bio je odlučujući faktor u pobedi "zelenih" večeras. Iako je šansu dobio sa klupe, na parketu je proveo veći deo utakmice, gde se uglavnom igralo po njegovim notama. Imao je fenomenalne procente šuta iz igre (8/9 za dva, 4/7 za tri). 

Zapaženu rolu u defanzivi, kada je trebalo, proigravao je saigrače, spuštao lopte na centre grčkog tima i tako svojoj ekipi donosio neke lake koševe, da bi susret završio sa 28 poena, tri skoka i četiri asistencije, posle čega će definitivno ući u konkurenciju za MVP igrača kola.

 

 

Susret, inače, nije najbolje počeo po domaći tim i kakva je energija Makabija bila u prvoj četvrtini, sve je slutilo da će izraelski tim napraviti novi brejk u "OAKA" Areni. U jednom trenutku "Ponos Izraela" bio je i nadomak dvocifrene prednosti (16:25), ali nije zadržao kontinuitet i visok ritam u nastavku.

Na krilima 14:0 serije Panatinaikosa, grčki tim okrenuo je momentum na svoju vodenicu u finišu druge četvrtine (49:38) i tada praktično odlučio meč. Periode dobre igre imao je Makabi u nastavku. Lorenco Braun (18p), Antonijus Klivlend (12p) i Džejk Kohen (12p) koliko-toliko držali su Izraelce u igri sve do početka poslednje četvrtine (70:75). Ali, nisu imali snage da dođu do još jednog iznenađenja.

Lesor, Papapetru i Slukas režirali su 9:0 seriju sredinom odlučujuće deonice (84:70) i time odbili sve nalete rivala, da bi trojkama Mitrougla u finišu, Panatinikos "pečatirao" i ubedljiviji poraz izraelskoj ekipi.

Treća utakmica serije na proramu je 30. aprila, kada će domaćin biti Makabi.

 

Cup tree provided by Sofascore