Evroliga

Triler u Beogradu pripao Panatinaikosu; Olimpijakos deklasirao Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 22:52
Kendrik Nan u dresu Panatinaikosa MN Press
Kendrik Nan u dresu Panatinaikosa

Košarkaši Panatinaikosa bili su bolji na evroligaškom gostovanju u Beogradu protiv Makabija iz Tel Aviva, čime su sebi obezbedili četvrtfinalno doigravanje u "OAKA areni" za šest dana. Posle velike bure, koju je pretežno dizao vlasnik zelenih, Dimitris Janokopulos, u hali "Aleksandar Nikolić" smo videli veoma neizesnu završnicu, koju su gosti koševima Kostasa Slukasa i Matijasa Lesora u otkucajima poslednje četvrtine prelomili u svoju korist. 

Najefikasniji u sastavu Panate bio je Kendrik Nan sa 27 poena, a pratili su ga pomenuti Slukas i Lesor, sa 20 odnosno 17 poena. 

 

 

Što se tiče Izraelaca, najviše se istakao Lorenco Braun sa 17 koševa, dok je povratnik na teren, Vejd Boldvin sa malom minutažom (7') uspeo da ubaci tek nekih tri poena, tako da je odsustvo njegovih poena bilo i te kako osetno. 

Rezultatska klackalica je trajala čitav meč, a o tome svedoči činjenica da se vođstvo proenilo čak 11 puta. Ipak, takođe smo mogli da vidimo koliko Atinjani zavise od Kostasa Slukasa. Grk predstavlja pluća tima Ergina Atamana, a kada on zapleše, tada i Panata diše.

MN Press

Kostas Slukas, košarkaš Panatinaikosa

Njegova staložena igra je uspela da spasi zelene posle naleta Izraelaca poečtkom poslednjeg dela igre i serije od 9-0, a kada je bilo najvažnije, pogodio slobodna bacanja i praktično osigurao pobedu svojoj ekipi. 

Košarkaši Olimpijakosa deklasirali su Barselonu na domaćem terenu rezultatom 92-58 i tako obezbedili petu utakmicu u četvrtfinalnoj seriji sa španskim timom. Izabranici Jorgosa Barcokasa rivalu praktično nisu dopustili ni da se ponada trijumfu, s obzirom da su već na poluvremenu imali velikih +16. Do kraja utakmice, ovaj "višak" je samo rastao, tako da će Grci majstoricu u Kataloniji dočekati u veoma dobrom raspoloženju.

 

 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Šakil MekKisik sa 21 poenom i šest skokova, a pomogao mu je Mustafa Fol sa 12 koševa i jednim skokom manje. 

Što se Španaca tiče, praktično su svi podbacili, a o tome svedoči činjenica da je samo jedan igrač bio dvocifren, i to jedva. U pitanju je Džabari Parker. Heroj prošlog susreta je ubacio deset poena, a blizu mu je bio Jan Veseli sa poenom manje. 

Sledeći meč će se odigrati 08.05. u Barseloni od 18.00 časova.