Vesti iz ostalih sportova

Održana redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije: Grad domaćin bio je Valjevo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 16:21
Skupština Olimpijskog komiteta Srbije u Valjevu OKS
Skupština Olimpijskog komiteta Srbije u Valjevu

Valjevo je bilo domaćin Četvrte redovne sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024, na kojoj su usvojeni su izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. godinu, kao i finansijski plan i program rada za 2024. godinu.

Takođe, održana je i završna konvencija Evropske nedelje sporta kojoj su prisustvovali predstavnici gradova i opština koji godinama unazad organizuju brojne aktivnosti u tokom Evropske nedelje sporta.

OKS

Skupština Olimpijskog komiteta Srbije

 

"Ponosni smo na činjenicu da iz godine u godinu imamo sve više partnera, što doprinosi da zajedničkim snagama motivišemo naše sugrađane da se bave fizičkom aktivnošću i da budu aktivni. Upravo zahvaljujući našim partnerima iz gradova, opština i sportskih asocijacija i uspevamo u tome. Od 2018. godine, pa sve do danas organizovali smo preko 550 događaja sa više od 230 000 učesnika", izjavila je menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije, Nataša Janković.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Zrenjanina, Bora, Požarevca i Pirota, kao i opštine Aranđelovac i Knjaževac koji godinama unazad organizuju brojne aktivnosti tokom Evropske nedelje sporta i na taj način motivišu svoje sugrađane da budu aktivni. Asocijacija Sport za Sve, kao i Savez za fitnes i rekreaciju Srbije su tokom prošle godine, prvi put zvanično uzeli učešće u Evropskoj nedelji sporta, i kao partneri značajno doprineli promociji poruke #BeActive.

OKS

Milica Đuričić i Dragan Tomašević

 

"Tokom 2023. SFRS je u Evropskoj nedelji sporta ogranizovao 69 događa širom Srbije. Imali smo manifestacije u 23 grada u našoj zemlji, od Subotice do Zubinog Potoka i Kosovske MItrovice, svuda smo bili prisutni i aktivni. Ponosni smo na to što je bilo skoro 5500 učesnika na tim događajima", istakao je predsednik SRF, Miloš Bunić i najavio da če u ovoj godini, u septembru tokom Evropske nedelje sporta, biti još više manifestacija i učesnika.

Potpredsednica OKS, Milica Đuričić dodela je zahvalnice za uloženi rad u prethodnoj godini svim partnerima, a ispred Saveza za rekreaciju i fitnes priznanje je dobio Dragan Tomašević,generalni sekretar saveza.

Istovremeno najavljeno je da će se tradicija nastaviti i da će broj od 230.000 učesnika tokom prethodnih šest godina u 2024. biti značajno uvećan, pošto je samo u prošloj godini broj organizovanih sportskih događaja u okviru Evropske nedelje sporta bio preko 220 i u njima je učestvovalo više od 70.000 naših sugrađana.