Serija A

Juventus i Roma podelili "plen" - Svilar briljirao; Vlahović nije imao sreće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 22:46
Fudbaleri Juventusa i Rome Guliver/AP Photo/Andrew Medichini
Fudbaleri Juventusa i Rome

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su na "Stadionu Olimpiko" rezultatom 1:1(1:1) u okviru 35. kola Serije A. 

Strelac "vučice" bio je Romelu Lukaku (15'), dok je poravnanje i konačan rezultat doneo Bremer (31').  

U trećem minutu meča smo dobili naznaku da ćemo gledati zanimljiv duel. Federiko Kjeza je ispalio projektil, pri spuštanju sa desnog boka, ka Miletu Svilaru, ali je lopta završila preko prečke. Već u devetom minutu je Juve imao novu, i još bolju, šansu da povede, i ponovo je arhitekta bio nekadašnji as Fiorentine.

Utrčao je u srce kaznenog prostora i uspeo da doturi loptu Dušanu Vlahoviću, koji je imao čitavu desnu stranu gola na raspolaganju, ali je uputio loptu pored stative.

Roma je strpljivo čekala svoju šansu. Pretežno su u uvodnim minutima utakmice, izabranici Danijelea de Rosija tražili svoju šansu preko bokova, a ona je došla u 11. minutu meča. Anhelinjo je neometano prošao po levom boku i uputio jednu dugačku loptu na drugi kraj šesnesterc. Nju je dočekao Razmus Kristensen glavom, ali je ona završila na prečki. 

Ono što nisu uspeli u 11. pošlo je igračima "vučice", u 19. minutu. Ovaj put po desnoj strani prošao Tomazo Baldanci, i uspeo da doda pas Paolu Dibali, koji je sjajnim snalaženjem na malom prostoru uspeo da uputi udarac. Odbijenu loptu je dočekao Romelu Lukaku, i doneo vođstvo svom timu. 

Guliver/AP Photo/Andrew Medichini)

Romelu Lukaku na meči sa Juventusom

Posle vodećeg pogotka, utakmica se primirila. Roma se povukla i dopustila "bjankonerima" da preuzmu inicijativu, mada konkretnih šansi nije imala. Lorencu Pelegrini se  okušao jednim udarcem sa distance, alis su golmani do 30. minuta mirovali. Međutim, onda se ponovo razbudio Kjeza. 

Italijanski reprezentativac je izlomio Pelegrinija i uputio krajnje precizan centaršut koji je na drugoj stativi pokupio Bremer. Izvio se Brazilac u skoku i uputio dobar udarac u donji ugao Ščesnog, koji nije imao nikakve šanse. 

Do kraja poluvremena smo videli dva pokušaja Dibale iz slobodnog udarca, ali su oba završila preko gola, tako da su ekipe u egalu otišle na odmor. 

Na samom početku drugog dela, posmatrali smo novu magiju italijanskog čarobnjaka. Kjeza je sada podvrgao Kristensena svojim vrtoglavim driblinzima i uputio udarac sa distance koji je čistom srećom završio na stativi. Da je lopta išla koji milimetar ulevo, Mile Svilar bi paradom samo ulepšao majsotoriju nekadašnjeg fudbalera Fiorentine. 

U veoma niskom bloku je četa De Rosija čekala napade Juventusa, što je dovelo do toga da Vlahović često bude u štopperskom sendviču Ljorentea i Endike. Ipak, imao je svoje šanse, kao što je to bio slučaj u 56. minutu, kada je nekako uspeo nogom da potkači oštru loptu u letu. Kao da naš napadač nije očekivao da će se pronaći prostor, tako da se "fudbal" odbio o labavo stopalo i završio veoma daleko od gola. 

U 59. minutu je umesto Vee ušao je drugi Srbin u redovima "stare dame", Filip Kostić, s obzirom da je Timoti još od  4. minuta i neopreznog starta nad Miletom Svilarom, plesao na ivici isklučenja. 

Mnogo je ofanzivniji bio Juve i pretežno se trudio da "bombama" sa distance napadne gol rivala, dok je Roma svesno prepuštala kontrolu rivalu. U 67. minutu je ponovo pokušao Vlahović, ali je tu loptu nervoznog Dušana prilično lako ukrotio Svilar. 

I baš kada se moglo pomisliti da "vučica" spava, Pelegrini i Kristensen su u vezanim prilikama mogli potpuno da ošamute "bjankonere". Za prvu šansu je zaslužan Baldanci, koji je izbacio dva defanzivca Juvea iz igre i ostavio je na penalu svom sunarodniku, koji je zamalo bio neprecizan. Potom je Danac sa samo par koraka dalje od gola, nezgodno zahvatio odbijenu loptu i poslao je daleko od Svilara. 

Poslednjih 20 minuta je u mnogome pripalo Romi. Mnoštvo (ruku na srce bezopasnih) kornera i šuteva uputili su domaćini, a ni ulazak Milika umesto Vlahovića, nije nešto preterano razmrdao potisnutu "staru damu". Ovo ne treba da iznenađuje, s obzirom da su domaćini na meču ubedljivo najaktivniji tim u završnicama ove sezone. Naime, postigli su čak 20 golova u poslednjoj četvrtini utakmice. Ipak, još dva uzbuđenja cu momci iz Torina čuvali u džepu. 

U 79. minutu, Lokateli je mogao de reši meč u korist "bjankonera", ali je Mile Svilar vrhunskom paradom odbranio svoju mrežu. Identično se zbilo i osam minuta kasnije, kada je Mojze Kin zapretio na centaršut Kostića, ali je Srbin na golu Rome ostao neprikosnoven.

Poslednju šansu na utakmici imao je Tami Ejbraham, ali je Ščesni izašao pobedonosno kada su se Englez i Poljak neočekivano našli oči u oči. 

"Stara dama" je sada trećeplasirana na tabeli Serije A sa 66 poena, dok Roma peto mesto, sa šest poena manje. 

Serija A, 35. kolo

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)
/Đurić 73, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leće 1:1 (1:0)
/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0 

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)
/Darko Lazović 13'P, Tijani Noslin 59' - Gaetano Kastrovili 42'/

Milan - Đenova 3:3 (1:1)
/Alesandro Florenci 45', Mateo Gabia 72', i Olivije Žiru 75' - Mateo Retegi 5'P, Kejleb Ekuban 48', Malik Tia 87' (OG)/

Roma - Juventus 1:1 (1:1)
/Romelu Lukaku 15' - Bremer 31'

Ponedeljak

Salernitana - Atalanta 18.00 (AP1)
Udineze - Napoli 20.45 (AP2)  

 

Standings provided by Sofascore